- 2018. november 23., 13:00
Persze nem mindenkinek, de aki legalább két éve használja a telefont, az valószínűleg jobban jár, ha most cseréltet.
Hirdetés

Korábban írtunk arról, hogy az Apple szándékosan lassítja a telefont, ha az akkumulátor már nem bírja tartani a lépést; sokan ezt bújtatott amortizációnak hívják, de van logika abban is, hogy a felhasználói élmény kevésbé csorbul akkor, ha a telefon időnként belassul ahelyett, hogy teljesen kikapcsolna. Az Apple abban persze egyértelműen ludas, hogy ezt a funkciót sehogyan sem kommunikálta. Viszont a botrány kirobbanását követően a vállalat – a kedélyeket csillapítandó – akkucsere programot vezetett be, amelynek értelmében itthon az iPhone 6/6 plus és újabb modellek akkumulátorát kedvezményes áron lehet kicseréltetni. Ez 29.900 forintos ár helyett 9.900 forintot jelent; aminél ugyan még mindig lehet jobb árat találni kisebb szervizekben, azonban ha a gyári megoldás csak 2-3 ezer forinttal drágább, akkor véleményünk szerint nem kérdés, hogy érdemes inkább azt választani.

A kedvezményes csereprogram azonban hamarosan, december 31-én véget ér, ezt követően a márkaszervizekben várhatóan ismét az eredeti, 29.900 forintos áron lehet majd az akkut cseréltetni. Ezért akinek régebbi telefonja van, és meg szeretné még tartani egy ideig, annak érdemes megfontolnia a cserét, mert később sokkal többet kell majd költeni rá.

Egyébként az iPhone menüje lehetőséget ad arra, hogy megnézzük, az akkumulátor állapota miatt lassult-e már be a telefon. Ha igen, akkor a cserére inkább előbb lesz szükség, semmint utóbb. A kedvezményes árra akkor jogosult egy tulajdonos, ha az akkumulátor állapota 80 százalékos vagy annál kisebb.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00