- 2019. január 2., 14:00
A szolgáltató nem akar jutalékot fizetni, ezért az appon belül többé nem lehet előfizetni.
Hirdetés

Az Apple nemcsak a készülékek értékesítéséből zsebel be iszonyatos pénzeket; a telefonokra vásárolt appok jutaléka és az appokon belüli vásárlások után szedett sáp is hatalmas összegre rúg. A fejlesztőknek így is megéri természetesen az appok értékesítése, azonban egy-egy nagyobb szereplő akkora összeget hagyhat az almás gyártónál, hogy esetleg érdemes megfontolnia, van-e kerülőút.

Nos, a Netflix is a nagyobb szereplők egyike (mi több, az Apple alkalmazásboltjában a legtöbb bevételt éri el rendszeresen), és a vállalat talált is magának kiskaput: egyszerűen letiltotta a fizetési opciót a mobilos alkalmazásban, így az előfizetést csak interneten keresztül lehet meghosszabbítani illetve elindítani. A Netflix ezzel megspórol 15 százaléknyi jutalékot, havi szinten pedig több (tíz)millió dollárt.

A szolgáltató első körben – tesztelési célból – csak pár országban tiltotta le a mobilos appban a fizetési lehetőséget, és valószínűleg a tapasztalat azt mutatta, hogy az előfizetések megújítási hajlandósága nem esett vissza olyan mértékben, hogy az indokolja az appon belüli opció megtartását. Úgyhogy most már egyetlen országban sem lehet iPhone-on előfizetni a Netflixre. Helyesebben iPhone-on sem, merthogy Androidon ez a lehetőség már több mint fél éve nem él.

Címkék
Hozzászólások