- 2019. február 25., 16:00
Az LG bejelentette a G8 ThinQ-t, amelynek legnagyobb dobása a gesztusvezérlés lenne. Már, ha működne.
Hirdetés

Az LG termékpalettáján egy ideje már inkább a V sorozat viszi a prímet, de a korábban zászlóshajókat adó G széria is él és virul. Az MWC-n frissült is a kínálat, megérkezett a G8 ThinQ.

A telefon kívülről nézve teljesen hétköznapi dizájnt mutat, két oldalt mininálisan lekerekített kijelzővel, szenzorsávval és lapos hátlappal. A telefon 6,1 colos kijelzőz kapott, így a csúcskategóriában kompaktnak számít (persze a 152×72×8,4 mm-es méret és 167 grammos tömeg azért abszolút értékben nem kicsi). Az OLED-kijelző 19,5:9-es képarány mellett 1440×3120 pixelt tartalmaz, és a CrystalSound révén a kihangosításért is maga felel (ezt a megoldást az LG a tévékből költöztette át). Panaszunk a többi hardverre sem lesz: a rendszerchip egy Snapdragon 855-ös, amely mellé az LG is 6 GB RAM-ot és 128 GB-os belső tárhelyet pakolt oda. Az akku 3500 mAh-s, ami más csúcskészülékeket nézve kicsit karcsúnak tűnik. A kamera elvileg a V50 ThinkQ háromoptikás rendszere, azonban az LG készít majd olyan verziót is, amelyre két objektív kerül – ez nyilván egy kicsit olcsóbb lesz, mi azonban nem igazán látjuk az értelmét ennek a verziónak. A háromoptikás verzióban a fő modul 12 MP-es (F/1,5), a zoom lencse szintén (F/2,4), míg a nagylátószögő objektív 16 MP-es.

Náluk érdekesebb viszont az előlapi kamera, amely 8 MP-es, de a mélységet is érzékeli. Ebből adódóan a kamera elvileg gesztusok követésére valamint a tenyér lenyomatának érzékelésére is alkalmas. Az LG fel is készítette a telefont arra, hogy a tenyér lenyomattal oldjuk fel a telefont, a gesztusok pedig h hívások kezelésére, alkalmazások indítására, vezérlésére (zene elindítása, megállítása, stb.) valamint a hangerő változtatására alkalmas. Legalábbis elvileg. A tapasztalat szerint ugyanis a rendszer elég megbízhatatlan, a gesztusokat hol érzékeli, hol nem. És nemcsak nekünk gyűlt meg a bajunk az irányítással, hanem mindenkinek, aki próbálgatta a rendszert. Függetlenül attól, hogy a rendszer megbízhatatlan, vagy a gesztusokat nem tudtuk pontosan utánozni, egy olyan megoldás, amelynek a működését nem lehet pár másodperc alatt megtanulni, halálra van ítélve.

A mélységérzékelés ezzel együtt nem teljesen felesleges, mert a szenzor révén a bokeh hatás gyakorlatilag tökéletes (a szoftver nem találgatja, hanem pontosan tudja, hogy az egyes pontok milyen messze vannak, így tudja, hogy mit kell elmosni a képen).

Az LG a telefont Andorid 9 operációs rendszerrel szállítja majd, de hogy pontosan mikortól és mennyiért lehet majd megvásárolni, azt egyelőre nem tudjuk megmondani.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00