- 2019. április 16., 13:00
Nemcsak mobil, hanem működő hálózat is van már a telefongyártás Mekkájának számító Dél-Koreában.
Hirdetés

A Samsung egyelőre csak saját hazájában, azaz Dél-Koreában forgalmazza a Galaxy S10 5G-s változatát, ami persze nem véletlen, egyelőre csak ebben az országban van olyan méretű (elég nagy lefedettséget adó), kereskedelmi szolgáltatást is bonyolító 5G-s hálózat, amely segítségével nemcsak dísz az 5G adapter, hanem valóban használható extra.
Az ország telefonszolgáltatói szerint néhány nap alatt 30 ezer előfizető vásárolt 5G-s készüléket, az első visszajelzések azonban elég vegyesek; sokan arra panaszkodnak, hogy a mobilok az adatkapcsolat tekintetében nem váltanak megfelelően az 5G-s és a 4G-s bázisállomások között. Ez kapcsolódási hibákat eredményez, amit ráadásul csak és kizárólag a telefon újraindításával lehet orvosolni.

A Samsung és az infrastruktúrát üzemeltető SK Telekom egyelőre nem tudja a hiba pontos okát, de nagyon valószínű, hogy csak valamilyen szoftveres galiba okozza. Nem hivatalos információk szerint inkább a bázisállomásokkal lehet a gond. Habár az 5G-t a gyártók és szolgáltatók hosszú évek óta fejlesztik, egy ilyen mértékű projekt éles tesztjekor természetes, hogy adódhatnak kisebb-nagyobb problémák. Túl nagy feneket nem is érdemes keríteni az ügynek; a problémát szinte biztos, hogy hetek (vagy legfeljebb hónapok) leforgása alatt javítani fogják.

Hozzászólások