- 2019. június 3., 09:00
Szépen lassan eljutunk oda, hogy a Huawei kezében semmi nem marad abból, ami egy telefon gyártásához kellene.
Hirdetés

Google, Broadcom, Intel, Qualcomm, ARM – csak néhány azon vállalatok közül, amely az amerikai tiltás életbe lépését követően nem szállítanak termékeket és nem nyújtanak szolgáltatásokat a Huawei számára. Most két újabb testület csatlakozott a sorhoz, a Bluetooth SIG és az SD Association. Ez pedig elég nagy gond újfent; azt jelenti ugyanis, hogy a Huawei készülékekbe nem lehet Bluetooth adaptert beépíteni és nem lehet őket SD-kártya fogadására sem felkészíteni.

E két dolog közül mindenképpen a vezeték nélküli kapcsolat hiánya az, amely érzékenyebben érintheti a gyártót, hiszen sem okosórát sem vezeték nélküli fejhallgatót nem gyárthat, a telefonok pedig nem fognak tudni csatlakozni más gyártók ilyen típusú kütyüihez. És persze a Bluetooth hiányozhat kihangosítóknál, autós rendszereknél, okosotthon megoldásoknál, stb.

Nem ideális megoldás persze az sem, ha a Huawei az SD-kártyákat sem használhatja, azonban ennek hiánya könnyen kompenzálható úgy, hogy a vállalat egyszerűen megemeli a belső tárhely méretét.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05