- 2019. június 28., 12:30
A LG készített egy kutatást, amely a nem hardcore kategóriás játékosok szokásait térképezte fel.
Hirdetés

A kutatás legfontosabb megállapítása az, hogy az átlagos felhasználok háromnegyede (73%) játszik legalább alkalmanként valamilyen játékot – tízből hárman pedig (29%) naponta ragadják meg a kütyüt azért, hogy szórakozzanak kicsit. A felmérés külön kitért a core gamerek szokásaira is, vagyis azon felhasználók szokásaira, akik még nem tartoznak a hardcore kategóriába, vagyis napfényt is látnak néha, mert nem a számítógépes játékok köré szervezik az életüket. Ebben a csoportban értelemszerűen nincsenek olyanok, akik sosem játszanak, és jóval többen vannak azok is, akik naponta játszanak: 57% állította magáról azt, hogy nem telik el nap játék nélkül.

Az átlagos felhasználók naponta jellemzően 2 óra 22 percet töltenek játékkal – csak összehasonlításképpen, egy átlagos magyar ember napi 4 óra 53 percet ül a tévé előtt. A fiatalok ennél valamivel többet, az idősebbek pedig kevesebbet játszanak, az viszont nem igazán számít a játék szempontjából, hogy hétköznap vagy hétvége van-e.
Az LG felmérése szerint idehaza összességében a logikai és ügyességi játékok a legnépszerűbbek, a fiatalok viszont inkább az akciójátékokat és kalandjátékokat kedvelik – a core gamerek pedig legszívesebben az FPS, TPS és 2D típusú akciójátékokkal töltik az időt.

Címkék