- 2019. július 2., 10:00
Az OTP Bank után másodikként az Erste is bevezette Magyarországon az Apple Payt.
Hirdetés

Amint arról korábban mi is beszámoltunk az OTP Bank ügyfelei május 21-től használhatják az Apple Pay fizetési rendszert; korábbi cikkünkben pedig jeleztük, hogy remélhetőleg hamarosan más bankoknál is lehetőség lesz arra, hogy az iPhone-t illetve az Apple Watchot fizetésre is használhassák az ügyfelek.

Nos, a jó hír az, hogy a mai naptól – második körben – az Erste Bank és a GRÁNIT Bank is csatlakozott a programhoz, így gyors regisztráció és az Appe Wallet alkalmazás letöltését követően e két bank ügyfelei is fizethetnek az almás telefonokkal és órákkal.

Az Erste az utóbbi hónapokban több hasznos fejlesztést is végrehajtott, az NFC-s fizetés androidos telefonokkal például ez év május eleje működik. Ez pedig azt jelenti, hogy – megfelelő telefon birtokában – ma már a bank összes ügyfele használhatja az okostelefont (vagy okosórát) is a bankkártya helyett. (Az Erste saját felmérése szerint egyébként az Android és iOS operációs rendszert használók aránya 2/3 – 1/3.) Az Ersténél az összes MasterCard, Maestro és VISA kártya integrálható a rendszerbe.

A GRÁNIT Bank korábban is élen járt a digitális fejlesztések terén, az NFC-s fizetést a bank például saját alkalmazáson keresztül 2016 szeptemberében indította el, Európában elsőként.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00