- 2019. szeptember 9., 08:00
A Facebook Dating egy éve üzemel, de a nagyobb piacok meghódítása csak most következik.
Hirdetés

A Facebook randi szolgáltatása egy éve üzemel, a szolgáltatás eddig azonban főleg a fejlődő országokban volt elérhető. A közösségi szolgáltató most viszont elérkezettnek látta az időt ahhoz, hogy Amerikában is útjára indítsa a randi platformot. Aminek a piacon lévő megoldások valószínűleg nem örülnek, hiszen a Facebook olyan mennyiségű személyes információval rendelkezik a tagjairól, hogy azok segítségével jóval hatékonyabban segítheti a pártalálást. És persze az sem utolsó szempont, hogy „kicsivel” több embert is elér a Facebook, mint bármilyen más platform. A randi szolgáltatás Amerikában néhány napja már működik, Európában pedig a tervek szerint a jövő évben debütál majd.

A randi platform alapvetően ugyanazokkal a metódusokkal működik, mint más szolgáltatások: néhány fotó, egy rövid bemutatkozás és személyes adatok valamint preferenciák megadása után a rendszer teszi a dolgát és megkeresi a leginkább összeillő párokat, kölcsönös szimpátia után pedig indulhat az üzenetváltás. Minden a megszokott mederben tehát, úgy tűnik, hogy nincs is itt semmi látnivaló. Ez azonban nem teljesen így van, mert a Facebook randi szolgáltatása rendelkezik egy titkos hódoló funkcióval is, ami anonim módon működik. Mindenkinek legfeljebb kilenc titkos kiszemeltje lehet; a másik felet a rendszer ilyenkor értesíti arról, hogy valaki kedveli, azt azonban, hogy kiről van szó, csak kölcsönös szimpátia esetén fedi fel. Vagyis csak akkor, ha mindkét fél titkos kiszemeltként jelöli be egymást. A Facebook ezzel a funkcióval azok dolgát szeretné megkönnyíteni, akik kevésbé bátrak a párkeresés során.

A Facebook szolgáltatása a biztonságra is nagy hangsúlyt helyez, ha például létrejön egy randi, akkor a találkozó részleteit megoszthatjuk másokkal, sőt a randi ideje alatt a Facebook a tartózkodási helyet is tudja folyamatosan streamelni – így lesz valaki, aki mindig tudja, hogy éppen merre járunk. Emellett természetesen lehetőség van arra is, hogy a randi tevékenységünket elrejtsük az ismerőseink elől.

Címkék