- 2020. január 2., 08:00
Ebből a telefonból fogyott a legtöbb a harmadik negyedévben is.
Hirdetés

A Counterpoint elemzése szerint 2019 harmadik negyedévében is az Apple-féle iPhone XR telefonból adtak el a legtöbbet, így zsinórban negyedszer lett ez a telefon a legnépszerűbb készülék szerte az egész világon. Az összes eladott készülék 3 százalékát tették ki az eladások; az Apple ezzel a mobillal próbálta ki, hogy a globális piacon is bejön-e, ha árat csökkent. A készüléket az USA-ban 750 dollárért, Magyarországon pedig 339 ezer forintért lehetett megvásárolni a startot követően. Persze egyik ár sem túl alacsony, de az Apple modellek között az XR tényleg olcsónak számít.

Nem túl meglepő módon a Top 10-be nem sok csúcstelefon fért be; az egyik legtöbb helyet a Samsung követelte magának egyébként, mégpedig az A sorozattal, ami nem meglepő, hiszen a koreai gyártó ezen szériája jó ár/érték aránnyal bír. Ráadásul házon belül tavaly óta nincs is konkurencia, hiszen a J termékvonal teljesen megszűnt.

Az egyetlen csúcskategóriás mobil az első tízben a Huawei P30 volt, az viszont feltűnő, hogy öt kínai készülék is felküzdötte magát a Top 10-be – köztük ráadásul olyan modellek is vannak, amelyek nagyon jól csak egy-egy régióban fogytak (az Oppo telefonok Kínában, a Xiaomi Redmi 7A pedig Indiában tarolt).

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00