- 2020. február 10., 10:00
Lezárult az a per, amelyet Franciaországban indítottak az Apple ellen azért, mert a cég szándékosan lassította a mobilja
Hirdetés

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, az iPhone-okról 2017-ben kiderült, hogy az Apple szoftveresen lassítja azokat a készülékeket, amelyekben az akku elhasználódott. A vállalat azzal magyarázta a dolgot, hogy csak így garantálható, hogy a mobilok nem kapcsolnak ki véletlenül. Noha az érvelést akár még el is lehetne fogadni, apró bökkenő a dologban, hogy az Apple a felhasználókat minderről elfelejtette tájékoztatni.

A franciaországi perben is ez volt az alapvető probléma; a hatóságok úgy vélték, hogy a tájékoztatás hiánya miatt sokan új telefont vásároltak a sokkal olcsóbb akkucsere helyett. Az Apple végig azt állította, hogy a lassítás célja a stabilitás növelése volt; a bíróság viszont ezt nem fogadta el, és megbüntette a vállalatot, amelynek 25 millió dollárt kell befizetnie. Az Apple elfogadta az ítéletet, ezért az ügyet (vagy legalábbis annak ezt a szálát) minden szempontból lezártnak tekinthetjük.

Címkék