- 2021. október 15., 21:00
A kriptopénzek népszerűsége egyre csak nő, egy digitális platform segítségével mostantól a fizetés is érkezhet BC-ban.
Hirdetés

A Bitcoin pénztárca szolgáltatást üzemeltető Strike érdekes bejelentést tett: a vállalat bemutatott egy új szolgáltatást, amely keretén belül a felhasználók a munkabért mostantól Bitcoinban is megkaphatják. Ez merőben új lehetőség, mivel a cégek – érhető módon – nem rajonganak a kriptopénzért, számukra felesleges kockázat és felesleges papírmunka, ha egy új fizetési csatornát is szeretnének bevezetni. A munkavállalók oldaláról viszont jogos lehet az igény; bár azt egyelőre még nem tudjuk, hogy hányan fognak valóban élni a lehetőséggel.

Jack Mallers, a Strike ügyvezető igazgatója mindenesetre bizakodó, egy interjúban pedig azt is elmondta, hogy a szolgáltatást azért vezették be, hogy az országban mindenki korra, munkahelyre és fizetésre való tekintet nélkül használni tudja azt.

A Strike szolgáltatása a munkáltatók számára teljesen transzparensen működik, azaz nekik teljesen mindegy, hogy bankszámlára vagy a Strike által direkt erre a célra létrehozott számlára utalnak. A beérkezett összeget ezt követően a Strike konvertálja majd át, az aktuális árfolyamon természetesen. Az átváltásnak költsége nincs, így a számlabirtokosoknak sem jelent extra költséget a funkció használata.

A Strike ügyvezetője egy hosszú blogbejegyzésben magyarázza el, hogy a szolgáltatás egyik előnye az, hogy az eddigieknél sokkal könnyebb lehetőséget biztosít a megtakarításra. A Pay Me In Bitcoin alkalmazásból konfigurálható; a beállításoknál meg lehet adni, hogy a befizetéseknek mekkora részét váltsa át a Strike automatikusan. A többi marad dollárban, így senki nem kockáztatja a pénzét teljes egészében. Arra ugyanis továbbra is figyelni kell, hogy bár a Bitcoin árfolyama évről évre nő, a volatilitása is hatalmas. Csak ebben az évben járt az árfolyam 60 ezer dollárnál és 30 ezer dollárnál is.

A Strike szolgáltatása egyelőre csak az USA-ban érhető el, de a tervek szerint hamarosan több más országban is lehet majd használni. A szolgáltató mindemellett egy olyan hűségprogram bevezetését is tervezi, amely Bitcoint használ.

Nem a Strike ugyanakkor az egyetlen olyan cég, amelynek fantáziáját alaposan megmozgatta a Bitcoin: a Bakkt például nem is olyan régen a Google-lel lépett partnerségre annak érdekében, hogy mindenféle kriptovalutákkal is lehessen fizetni a Google Pay szolgáltatás keretén belül, a Bitcoin Code pedig egy olyan platform, amely a kripotvalutákkal való kereskedést teszi hatékonnyá: nemcsak manuális üzemmóddal rendelkezik, hanem mesterséges intelligencia segítségével automata üzemmódban is tud kereskedni.

Címkék