- 2014. október 7., 14:43
A telefont hónapok óta kapni az USA-ban, de nem hagyhattuk ki, hogy csavarral neki ne essünk. Túlélte.

A telefont hónapok óta kapni az USA-ban, de nem hagyhattuk ki, hogy csavarral neki ne essünk. Túlélte.

Sőt, nemhogy túlélte a találkozást a telefon, hanem egyetlen apró karcolást sem sikerült ejteni a kijelzőjén. Ami persze jól is van így, hiszen éppen ez lenne a kijelző lényege. A zafír az ismert anyagok közül a második legkeményebb (a gyémánt után, természetesen), így kiváló alapanyag a telefonok előlapjának elkészítéséhez. Viszont annyira nem olcsó, ezért eddig csak méregdrága telefonokba építették be (itt most ne iPhone vagy Galaxy S5 árakban gondolkodjunk, annál kicsit nagyobb összegekben). Kivéve a Kyocera, aki a Brigadier amerikai változatában is használja a normál üvegnél alig vastagabb és nehezebb zafír előlapot. Érdekesség, hogy a telefon kétéves hűséggel akár már 100 dollár körüli összegért elvihető (hűség nélküli hivatalos ára nincsen, de a neten 4-500 dollár körül simán találni példányokat).

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a karcoláshoz alumínium csavart kaptunk meg néhány kulcsot illetve pénzérmét – de az is nagyon nagy eredmény, hogy ezekkel semmi kárt nem tudtunk tenni az előlapban. Ugyanezekkel az eszközökkel bármilyen csúcskategóriás készülék kijelzőjét simán térdre kényszerítettük volna. Viszont természetesen a zafírüveg sem törhetetlen, de nagyon úgy tűnik, hogy normál körülmények között megkarcolódni egy ilyen kijelző biztosan nem fog.

Érdekesség, hogy a telefon megfelel az Amerikai Védelmi Minisztérium MIL-STD-810G szabványának, amely 11 tesztet tartalmaz, többek között a mobil vízállóságát illetve ütésállóságát megmérendő. Ezt leszámítva azonban nem különleges: 4,5 colos HD kijelző, Snapdragon 400-as rendszerchip, 2 GB memória, 16 GB-os háttértár és 8 MP-es kamera található benne.

A CEATEC-es demó apropóját egyébként az adta, hogy a telefon Japánban még csak most kerül majd forgalomba – viszont nem az USA-ban már kapható változatot lehet majd kapni, hanem egy zafír üveg nélküli verziót. Tehát pont a lényeg marad ki.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00