- 2014. október 7., 19:18
Végy pár mérnököt, és mond nekik azt, hogy csináljanak, amit akarnak. Aztán nézd meg az eredményt.

Végy pár mérnököt, és mond nekik azt, hogy csináljanak, amit akarnak. Aztán nézd meg az eredményt.

A Kyocera sok egyéb mellett kijelzőket is gyárt. És ha már így van, akkor a vállalat elhozott CEATEC-re egy pár koncepcióterméket, hogy megmutassa, miket tud(na) készíteni. Az alább következő kütyük közül egyik sem létezik, igazából még prototípusok sem nagyon vannak, csupán arról van szó, hogy a mérnökök kaptak pár napot, amikor kedvükre játszhattak.

Az például nem is tudjuk, hogy a Protheus (a fenti képen) micsoda; úgy értjük, hogy egyelőre nem lehet besorolni sem telefontként, sem más eszközként. Egy alakváltó kijelző, amelyet foghatunk úgy, mint egy telefont, de fel is tekerhetjük a csuklónkra, ha úgy jobban tetszik. Esetleg felakaszthatjuk valamire, ami elég vékony. A besorolási nehézség nem véletlen: azt már tudjuk, hogy nem hajlékony kijelzőt nehéz gyártani, hanem olyan elektronikát, amely lépést tud tartani a panel ruganyosságával. Jelenleg az eszköz tudását illetően a határ tehát a csillagos ég, mivel megcsinálni úgysem lehet, a gondolatok szárnyalhatnak. Úgyhogy képzeljük el azt, hogy egy olyan okostelefonról van szó, amely okosóraként, fitnesz karkötőként, pulzusmérőként és, mondjuk biciklin, GPS-ként is bevethető.

Talán nem meglepő, hogy a Flexion ezek alapján a könnyebben gyártható termékek közé is sorolható lenne, itt ugyanis egy összecsukható tabletről van szó, amelyben az a különleges, hogy a két rész kijelzője közös. A leküzdhetetlen akadályt itt az jelenti, hogy a teljes összecsukást egyelőre nem bírja elviselni a panel. Egyébként ilyen duplakijelzős megoldást már láttunk más gyártóktól, persze ott a panel két részből állt, de a közöttük lévő határ elég vékony volt. A Kyocera ezt a vékony sávot úgy tűntetné el, hogy a tabletet a kijelzővel kifelé lehetne összecsukni.

Címkék
Hozzászólások