- 2016. október 5., 21:58
Egy akku kapacitása sosem lehet elég nagy, ha viszont IoT eszközről van szó, az apró méret fontosabb.

Az IoT-hez sok minden kell, többek között akkumulátor is (bár azért láttuk már, hogy áramforrásra nincs mindig szükség). Ez sok fejtörést okoz a gyártóknak, hiszen rengeteg olyan apró kütyü van, aminek a méretét nem szeretnék (sokkal) megnövelni azért, hogy cserébe internetkapcsolattal és némi okossággal vértezzék fel őket. A Panasonic, mint a világ egyik legnagyobb akkumulátorokat gyártó vállalata, természetesen ugrott a problémára, és mára odáig jutottak a fejlesztések, hogy többféle kapacitású, formájú és méretű akku is felkerült a termékpalettára.

Az egyik legkisebb közöttük a 3,65 mm átmérőjű, 20 mm hosszú, rúd formájú akku, amely 3,8 voltos névleges feszültséggel és 15 mAh kapacitással rendelkezik. Tömege mindössze 0,6 gramm. Ebben a szériában a 4,7×20 35 mm-es változat jóval erősebb, 50 mAh-s.

Ha viszont egy kütyübe a lapos formák jobban passzolnak, akkor a 28,5×39 mm-es, de mindössze 0,55 mm vastag, ráadásul hajlékony verzió lehet jó választás, ez 17,5 mAh-s kapacitást nyújt. Ebből a típusból is van nagyobb verzió, 40×65 mm-es, 60 mAh-s kapacitással.

A Panasonic ezeket az akkumulátorokat igény esetén már nagyobb mennyiségben is tudja gyártani, de egyelőre erre még nincsen szükség, mert az IoT piac gyerekcipőben jár. Az akkumulátorok érdekessége, hogy a méret minimális növelése mellett vezeték nélküli töltésre is alkalmassá tehetők.

Címkék