- 2016. október 6., 16:00
Nem kell többé sminkelni, elég ha kinyomtatsz magadnak egy új arcbőrt a problémás helyek eltakarására.

A Panasonic hölgyeknek szánt okostükrét többször is láttuk már, a kütyü képes arra, hogy az arc és a bőr elemzése alapján egy csomó olyan dolgot megmutasson, amit nem akarunk tudni: túl zsíros az arcbőrünk, túl sok rajta a mitesszer, nem elég hidratált, nem elég fényes, stb. A tükröt több kiállításon láttuk már, többször írtunk is róla – tudása azonban az elmúlt három évben igazán nem változott. Eddig.

A tükör legújabb verziója ugyanis már nemcsak felhívja a figyelmet az arc hibáira, hanem tálcán szolgálja a megoldást is. És ezt bizony szó szerint kell érteni, ugyanis kapott társnak maga mellé egy nyomtatót, amivel pillanatok alatt kinyomtathatunk egy olyan tapaszt, amivel elfedhetők az arc problémás részei. A tapasz tized milliméteres vastagságú, színe pedig természetesen tökéletesen igazodik leendő viselője bőréhez. Elvileg sminkelni sem kell, ami a Panasonic szerint kíméli a hölgyek bőrét, lévén hogy nem kell a púdert és egyebeket felvinni az arcra – a tapasz pedig átengedi a levegőt, így a bőr szellőzik is alatta.

A tipikus bőrhibák mellett a módszerrel akár sebhelyeket is el lehet tüntetni átmenetileg. Sőt, mivel a tapasz tökéletesen fed, akár tetoválások elrejtésében is jó partner lehet. Később akár a ráncokat is le lehet majd tüntetni vele, persze a dolog valószínűleg nem lesz olcsó mulatság, mert a tapasz nem örök életű, így folyamatosan újakat kell belőle gyártani. És persze az is kérdéses, hogy mi a jobb: elfogadni, hogy az évek múlása az arcon is meglátszik, vagy folyamatosan egyfajta maszkban járni.

A dolog viszont, jelentjük, valóban működik! A CEATEC-re kihozott demó nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is remekül teljesített. A nyomat pár perc alatt elkészül, utána már csak azért kell imádkozni, hogy a következő 24 óra során nehogy még egy pattanás kijöjjön – a sminktapasz használata előtt ugyanis meg kell várni, hogy a tapasz teljesen kiszáradjon, ami egy teljes napot vesz igénybe. Itt erre nyilván nem volt idő, de az előre nyomtatott tapaszokkal kiderült, hogy a „smink” gyorsan felhelyezhető – a folyamatot valahogy úgy kell elképzelni, mintha egy vízzel tapadó tetkó matricát szeretnénk applikálni. Ezt követően ha minden körülmény optimális, a tapasz akár 72 órán keresztül is a helyén maradhat.

Ez a jövő? Kétségtelen. Hogy mikor? Na, ez viszont kétséges, mert az teljesen biztos, hogy a hölgyek nem fognak egy teljes napot várni a nyomat elkészítésére. Úgyhogy a mérnököknek adott a feladat: ezt az időtartamot kell elfogadható hosszúságúra, 30-60 percesre redukálni. Minden másról (ár, megjelenés, stb.) majd csak ezután lehet beszélni.

Címkék