- 2016. október 7., 11:00
Mikrózz az asztalon. Asztallal. Á, mindegy. Csak tedd oda a tányért, és melegítsd a kaját!

A Panasonic már tavaly is bemutatott pár érdekes, egyszer talán majd a hétköznapi ember konyhájában is megjelenő terméket, de a vállalatnál idén sem fukarkodtak a jobbnál jobb (jobbnál jobb?) ötletekkel. A vállalat átlátszó kijelzője bekerült például egy hűtőbe – ezt természetesen elsősorban nem otthonra szánja a japán gyártó, hanem éttermekbe, ahol például nagyon jól jöhet, ha a tárolt borokról mindenféle érdekes infót el lehet olvasni választás előtt.

Az étel melegítéséhez kapcsolódó megoldások azonban jobban bejöttek nekünk: a lábos méretéhez és helyzetéhez igazodó indukciós tűzhelyet például továbbgondolták, amelynek főleg a fedlapja változott meg, hogy most már teljesen bele tudjon simuljon a munkafelületbe. A forró, tehát veszélyes részeket természetesen fény jelzi főzés közben. A tűzhely automatikusan bekapcsol, amint a helyére tettük a lábost, és megjelenik a kezelőfelület is, hogy a melegítés erősségét hangolni tudjuk.

A legőrültebb koncepció viszont egyértelműen a mikró és az asztal házasítása (lent), nem is igazán értjük, hogy milyen ötlet van a dolog mögött. A lényeg az, hogy az étkező asztal felületének néhány részt úgy alakították ki, hogy az mikrohullámú sütőként is működjék. Ezeket a részeket fényforrás jelzi, a „mikró” pedig automatikusan bekapcsol, amint a védőüveget is a helyére tettük. Nem tűnik túl biztonságosnak, de a Panasonic szerint az üvegfedél bent tartja a mikrohullámú sugarakat, így nincs miért aggódni. Egyelőre mindez nem is lényeges persze, mivel lehet, hogy ebből a prototípusból ebben a formában soha nem lesz semmi. Mi azért rajta tartjuk a szemünket a Panasonicon a továbbiakban is!

Címkék