- 2011. december 29., 16:03
A CES-en debütál a 4K×2K felbontású óriás, amely a passzív 3D technológia esetében is Full HD részletességet hoz.

A CES-en debütál a 4K×2K felbontású óriás, amely végre a passzív 3D technológia esetében is Full HD részletességet hoz.

Az LG már tavaly is napokkal (hetekkel) a CES előtt bejelentette legfontosabb újdonságait, vélhetően azért, mert a vállalatok rendszerint korábban sem tudták megakadályozni, hogy mindenféle információk kiszivárogjanak – a taktika valószínűleg PR szempontból sikeresnek bizonyult, mert a koreai vállalat most év végén is folyamatosan csepegteti az információmorzsákat a Las Vegasban bemutatásra kerülő termékekről.

A legújabb „kütyü”, amelyről most már biztosan tudhatjuk, hogy ott lesz januárban a CES-en, egy 84 colos, Ultra Definition (UD), azaz 3840×2160 pixeles felbontásra képes, 3D-s okostévé lesz. Bár erre vonatkozó konkrét információ nincsen, az LG minden bizonnyal az idei évben nagy sikert arató, saját fejlesztésű FPR (polarizációs elven működő) technológiát használja majd a térbeli kép előállításához – a négyszeres effektív felbontás pedig azt jelenti, hogy végre 3D-ben is Full HD részletességet kapunk majd. Arról egyelőre nincs hír, hogy az LG a tévét mikor és milyen néven szeretné piacra dobni, és azt sem lehet tudni, hogy a 4K×2K-s felbontással találkozhatunk-e majd a gyártó kisebb képátlójú modelljeinél is. (A technológiai lehetőségek engednék akár 32 colos méretben is ilyen felbontású tévék gyártását, ugyanakkor költséghatékonysági megfontolásból 60 colos méret alatt biztosan nem érdemes UD tévére számítani.)

Az LG a tévé részletes specifikációját egyelőre nem közölte, így azért marad még meglepetés. Amit viszont már most tudni lehet, az az, hogy a készülékbe épített okostévé platform kezelőfelülete megújul, valamint, hogy hangfelismerésre is képes lesz a megújult Magic Motion távirányító segítségével.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
2019. október 28., 08:00