- 2012. január 2., 17:12
Koreai értesülések szerint a két vállalat közösen mutathatja be az első Intel alapú okostelefont a CES 2012-n.

Koreai értesülések szerint a két vállalat közösen mutathatja be az első Intel alapú okostelefont a CES 2012-n.

Egy koreai informátor szerint az Intel és az LG összefogott, és az első Intel alapú okostelefon akár már a CES 2012-n bemutatkozhat. Egy évvel ezelőtt, a 2011-es CES-en, már tervbe volt véve, hogy a két vállalat androidos telefont ad ki, amelyben az Intel Moorestown chipje dolgozott volna – azonban ez végül elmaradt, a készülék pedig a kukába került. Helyette az NVIDIA tarolta le a piacot a Tegra 2-vel.

A Medfield SoC által hajtott LG készülék állítólag sokkal sikeresebb lesz, és bő egy hét múlva már kézzel fogható példányát lehet megnézni Las Vegasban. Az előzetes tesztek eredménye alapján a platform mind az NVIDIA Tegra 2-t, mint a Snapdragon MSM8260-at képes maga mögé utasítani – igaz, előbbi több, mint egy éves, így inkább a négymagos Tegra 3 lesz helyette a mérce.

A hírek szerint a készülék bemutatása után már csak apróbb simítások szükségesek, így akár már a tavasszal, várhatóan márciusban piacra kerül az LG által gyártott mobil. A technikai specifikációkat illetően egyelőre semmilyen részlet nem került napvilágra.