- 2012. január 9., 11:29
Két új Thunderbolt csatlakozós szériával bővül a Lacie termékpalettája.

Két új Thunderbolt csatlakozós szériával bővül a Lacie termékpalettája.

Az amerikai gyártónak már eddig is volt egy Thunderbolt opcióval is kérhető szériája Little Big Disk néven, ezek mellé csapódik most a Lacie 2big Thunderbolt Series és az eSATA Hub Thunderbolt Series. Előbbi 4, 6 és 8 Tbájtos kapacitással kérhető, és akár 311 MB/s-os sebességet is elérhetünk ezekkel a meghajtókkal. A széria valamennyi tagjára két Thunderbolt csatlakozó kerül, így természetesen – éppen úgy, mint a FireWire esetében – a HDD-k fürtözésére is lehetőség van. A gépház a Lacie-tól megszokott módon igényes, a borítás például teljes egészében alumíniumból készül, ami kiváló hőleadási képességet kölcsönöz a HDD-knek. A 2big disk támogatja a RAID módokat is, a benne lévő merevlemezeket pedig egy esetleges meghibásodás esetén működés közben is cserélhetjük.

Az eSATA Hub Thunderbolt esetében egyrészt az eSATA és a Thunderbolt interfész párosítása lehet érdekes, másrészt az, hogy dokkolók segítségével akár 12 egységet is köthetünk egyetlen számítógéphez úgy, hogy közben mindegyik meghajtó sebessége 3 Gbit/s lesz.

A Lacie pontos megjelenési dátumot nem közölt, de annyit azért megtudtunk, hogy még az első negyedév során a boltok polcaira kerülhetnek a kütyük – viszont az árral kapcsolatban egyelőre semmi fogódzónk nincs.

Címkék
Hozzászólások