- 2013. január 13., 10:10
A Panasonic személyre szabható menüje remekül használható, egy új korszakot indíthat el vele a gyártó.

A Panasonic személyre szabható menüje remekül használható, egy új korszakot indíthat el vele a gyártó.

A Panasonic felismerte, hogy minden felhasználóját csak akkor fogja tudni kiszolgálni, ha nemcsak egyféle kezelőfelületet épít be a tévébe, hanem lehetőséget ad arra is, hogy a felhasználók egyénileg állítsák be, mit, hol és mekkora méretben szeretnének látni. A My Home Screen egyelőre csak kevés beállítási lehetőséget tartalmaz (másoknál viszont ennyi sincs), azonban könnyű kezelni – és így is biztosak vagyunk abban, hogy a Panasonic menüjének megjelenésével egy új korszak kezdődik.

A tévéken a smart funkciókat továbbra is a kezdőképernyőről érhetjük el, a további lehetőségek pedig a Home gomb ismételt megnyomása után bukkannak fel – ebben az esetben a már beállított kezdőképernyők listáján szaladhatunk végig, és természetesen ki is választhatjuk azt, amelyik tetszik nekünk. A lista végére érve van lehetőség újabb kezdőképernyő hozzáadására. Ha kiválasztjuk ezt az opciót, akkor többféle elrendezés közül választhatunk – a legfontosabb különbség az egyes verziók között az, hogy a tévé képe hol és mekkora méretben jelenik meg, de ez természetesen azt is befolyásolja, hogy összesen hány ikon fog még kiférni a tévé képernyőjére.

Több látszólag hasonló séma is van, ezeknél azonban egyes ikonok helyére a kedvencek közül választhatunk. A kiállított modellek esetében legfeljebb nyolc képernyőt tudtunk volna beállítani (nem próbáltuk végig, elhittük), a piacra kerülő tévék esetében azonban ennél sokkal több, húsz ikonegyüttest lehet majd létrehozni. A tévé elektronikája természetesen arra is képes, hogy az alapértelmezett kezdőképernyőt a felhasználókhoz rendelje, a kamerás készülékeknél pedig még a kezdőképernyő váltása is automatikus, hogy minden felhasználó egyből a saját összeállítását lássa.

Fentiekből látszik, hogy egyelőre tényleg csak az alapot kapjuk, de lelki szemeink előtt már látjuk, ahogy jövőre olyan tévék jelennek meg, amelyeknél a kezelőfelület teljesen szabadon állítható össze, még azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy idővel bárki tervezhet majd teljesen egyedi skint saját tévéjéhez.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. szeptember 14., 08:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00