- 2014. január 6., 00:34
Ciki, ha egy high-tech kütyüket felvonultató kiállítás papír alapú belépőt használ. A CES idén már nem ilyen.

Ciki, ha egy high-tech kütyüket felvonultató kiállítás papír alapú belépőt használ. A CES idén már nem ilyen.

A CEA valahogy nem akart haladni a korral, és a kiállítási belépő egy sima, papír alapú cetli volt. Persze járt egy kártya is mellé, de annak az volt az elsődleges célja, hogy a névjegyet bármelyik standon le lehessen „húzni” róla. Furcsa mód a legnagyobb kincs egyébként nem is maga a belépő volt, mert sosem azt figyelték, hogy mi van a papír sarkára írva (esetünkben Editor volt mindig). Az számított, hogy maga a badge milyen színű tokban (!) van. Nem túl hi-tech megoldás, főleg egy olyan kiállítás szervezőjétől, amely azt hirdeti magáról, hogy az innovációt hozza el a látogatók számára. (A színes megjelölés viszont, láthatóan, még idén is játszik.

Egyébként nem a CEA az egyedüli, aki lemaradásban van, az általunk látogatott kiállítások közül tavaly az IFA is papírozott még, és legutóbb, amikor a CEATEC-en jártunk, akkor ott sem volt akcióban az NFC technológia. A Mobile World Congress ugyanakkor évek óta használ elektronikus azonosítót, 2012-től ráadásul már az NFC-s telefonokra is le lehet tölteni a belépőket. A Computexes belépő szintén RFID-s kártyával működik, legalább 2009 óta (akkor voltunk először), amely ráadásul nemcsak kiállítási belépőként szolgál, hanem bizonyos szolgáltatások (pl. tömegközleketés, állatkerti belépő,stb.) igénybevételére is jogosít.

Minden esetre a CEA végre elszánta magát, és változtatott – hogy az NFC a gyakorlatban mennyire válik be, azt pedig hamarosan ki is próbáljuk.

Címkék
Ez is érdekelhet
2019. május 28., 08:00
2018. október 16., 17:00