- 2014. január 12., 08:55
Ennyi embert még sosem láttunk Vegasban, a szállodák mégis üresek. És újabbak is épül(get)nek.

Ennyi embert még sosem láttunk Vegasban, a szállodák mégis üresek. És újabbak is épül(get)nek.

Egészen prózai oka van annak, hogy a CEA legnagyobb rendezvényét, a CES-t Las Vegasban tartja: Amerikában ez az egyetlen olyan város, ahol ennyi embert ilyen koncentráltan el lehet helyezni. A CES esetében ez kiemelten fontos szempont, mivel a kiállítás úgy a világ egyik legnagyobbika, hogy csak és kizárólag szakmabeliek látogathatják. Nem úgy, mint a berlini IFA-t vagy a CEATEC-et, ahova bárki bemehet; az európai és japán rendezvény úgy ér el százezernél is több látogatószámot, hogy a vendégek egy jelentős része helyi, ezért nincsen szüksége szállásra. A CES egyébként eleinte New Yorkban volt, később került át Las Vegasba.

A legtöbb szoba az MGM komplexumban van, összesen 6852

Az idei CES minden valószínűség szerint az eddig legnagyobb volt, ami azt jelneti, hogy legalább 150 ezer látogató volt (van) Las Vegasban, akiknek túlnyomó többsége nem itt él – tehát szüksége volt szállásra. A turistákkal még nem is számoltunk, mégis, a legnagyobb ügynökségi oldalak statisztikája alapján is csupán 45-50 százalék körüli volt a telítettség a CES ideje alatt – Berlinben ugyanez a mutató az IFA ideje alatt rendszeresen 90-95 százalék közelében van. Szép kis különbség.

A Wynn-Encore kombó viszont a legszebb

Tanulság nincsen, de úgy gondoltuk, érdemes megosztani ezt az apróságot is, mert így egy kicsit képet tudunk adni a grandiózus méretekről, és arról, hogy ez a város mennyire az idelátogató vendégektől függ. A legtöbb turista egyébként 2007-ben járt itt, abban az évben összesen 39 millióan látogattak el ide, aztán a válság miatt a turizmus is visszaesett, és azóta is csak gyógyulgat az idegenforgalom.

Főleg este
Címkék
Ez is érdekelhet
2019. május 28., 08:00
2018. október 16., 17:00