- 2015. január 5., 14:22
A kommunikációs megoldásairól ismert Invoxia egy hűtőre tapasztható rádiós-kihangosítós WiFi telefont mutatott.

A különleges kommunikációs megoldásairól ismert Invoxia egy hűtőre tapasztható rádiós-kihangosítós WiFi telefont mutatott.

A Triby egy többféle színben kapható, kb. 15×15 cm-es alapterületű, nem túl vastag készülék, amelyet egy mágnescsík segítségével a hűtőre lehet tapasztani. A készülékbe jó nagy hangszóró került, illetve találunk benne WiFi adaptert és Bluetooth modult is – ebből már sejthető is, hogy a kütyü főleg hanggal kapcsolatos dolgokra képes. Ezek egyike a telefonálás, amely WiFi segítségével történik (VoIP, mégpedig az Invoxia saját hálózatán, tehát bármilyen szám hívható), de van még bluetoothos kihangosító, FM rádió is a reptertorában. No meg egy apró méretű e Ink kijelző, amely egyfajta digitális post-itként is funkcionál, és amelyet a Bluetooth segítségével iPhone-ról vagy androidos telefonról lehet feltölteni.

Ami a kezelést illeti, a készülékre csak néhány gomb került, de ezek funkciója programozható, így akár a kisebb gyereket is könnyen tudnak telefonálni; az egyes kezelőkhöz akár még telefonszámokat is hozzárendelhetünk.

A Triby a tervek szerint a nyár folyamán kerül a boltokba, ára pedig 200 dollár körül várható.

Címkék