- 2016. január 5., 14:59
Van hajlított, van vékony és van USB-C-s – három új és érdekes monitorcsaládot jelentett be az Acer.

Kezdjük talán az H7-tel, amelyet a Jade Primo kapcsán már említettünk: a tajvani cég szerint ez ugyanis a világ első USB-C bemenettel ellátott képernyője.

Ez ugyan a Lenovo gyorsaságának köszönhetően nem feltétlenül igaz (a kínaiaknak sikerült kicsit gyorsabban elintézni a bejelentést), de ez nem von le semmit a kijelzők képességeiből.
A H7 sorozat egyelőre két méretben, 25 és 27 colos panelekkel érkezik, mindkét modellben IPS technológia és 2560×1440 pixeles felbontás vár minket.


A bemenetek között az USB-C-n kívül ott van még a HDMI és a DP is, de az USB-C előnye nyilván az lesz, hogy rajta keresztül a notebook és a mobiltelefon is tölthető a kép megjelenítésével egyidőben. Ami a dizájnt illeti, ez az Acertől megszokott ZeroFrame kialakítást kapjuk kicsit csicsázva, gyémánt mintával és fémszínű talppal, nagy Acer felirattal és DTS illetve TrueHarmony hanggal. A gyártó ígérete szerint kijelzők 100 százalékos sRGB lefedettséget adnak és már februárban megjelennek az EMEA régióban, 499 eurós ártól felfelé.

A H7 után jöhet az R1 család, amelyet a világ legvékonyabb monitoraiként harangoztak be: ez ebben az esetben azt jelenti, hogy a kijelző nagy része 7 mm-nél is vékonyabb, csak alul több ennél, ahol az elektronikának kellett a nagyobb hely. Az R1-nél egyébként ez a vékonyság és a ZeroFrame nyújtotta „virtuális” kávanélküliség a lényeg, a specifikációk ugyanis átlagosak: a 21,5, 23,8, 25 és 27 colos IPS paneleket használó sorozat Full HD felbontást kínál. Ami a megjelenést és az árakat illeti, az induló ár 139 euró lesz és egyes európai országokban már januártól kaphatóak is lesznek a készülékek.


Utolsónak hagytuk a legnagyobb masinát: az XR sorozat XR342CK darabja 34 colos, 21:9-es képarányú és 3440×1440 pixeles. Érdekessége az alsó sarkokban található, változtatható színű hangulatfény. Ez a játékokra (is) optimalizált, AMD FreeSync kompatibilis készülék márciusban érkezet, ajánlott ára 1099 euró.


Címkék
Ez is érdekelhet
2020. május 5., 12:00
2020. március 13., 07:00
Hozzászólások