- 2016. január 11., 16:34
Mindenki szereti elsőnek hirdetni magát, így van ezzel a Bragi is. Szerencse, hogy a Dash tényleg érdekes.

Azt már rögtön az elején tisztázzuk: vezeték nélküli fejhallgató és fülhallgató már van bőven a piacon, a The Dash (egyik) különlegessége inkább az, hogy itt a fülbe dugható egységeket is vezeték nélküli megoldással kötötték össze, tehát a sztereo hang ellenére sem fut körbe egy vezeték a nyakunk mögött. A másik fontos információ, hogy bár fülbe dugható eszközről van szó, a kütyü elég méretes, azaz ne gondoljuk azt, hogy használatával James Bond módjára el tudunk rejtőzni a tömegben: bármelyik színt is választjuk, elég könnyű kiszúrni, hogy a fülünkben van az eszköz, amelyet a működését is jelző kék LED is elárul.

Ami a további érdekességeket illeti, az első mindjárt az, hogy a két oldali füles összekötésére nem Bluetooth, hanem a hallókészülékeknél is bevált indukciós elven működő rendszer szolgál, azért, mert a fejünk (jobban mondva a benne lévő anyag) túlzottan jól csillapítja a Bluetooth jeleit. Maguk a fülesek beépített akkumulátorokkal működnek, amelyeket a Dashhoz járó tok tölt, ha bele rakjuk az eszközt. A rendszernek három alapvető funkciója van: egyrészt van benne 4 GB-nyi tárhely, amivel MP3-lejátszóként működhet, akár telefon nélkül is használható tehát. A következő funkció a headseté: egy csontvezetéses mikrofon segítségével beszélhetünk is, ráadásul a kütyübe épített mozgásérzékelő azt is lehetővé teszi, hogy a hívást bólintással vegyük fel és nemet intve utasítsuk el.


A harmadik szolgáltatás természetesen a sporteszközé: a már említett zenehallgatáson túl a Dash egyrészt vízálló, így úszhatunk is benne (kérdés, hogy az ugrásokkal mi lesz – a cég szerint ezt is bírja a készülék. További extra, hogy a mozgásérzékelőkkel a lépéseket is számolja a cucc, illetve a sportkarkötőknél megszokott többi adatot is megkapjuk, ide értve a pulzust is. Mindez persze nem kevés pénzbe kerül: a The Dash jelenleg 300 euróért rendelhető meg de jó esetben már januárban meg is kaphatjuk (hazai forgalmazó nincsen, de online vásárlásnál a német gyártó természetesen vállalja a szállítást).

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. december 6., 18:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05