- 2017. január 1., 21:30
Új év, új kütyük, új trendek. Idén is Las Vegasban kezdjük az évet, hogy a CES újdonságairól beszámoljunk nektek.

Idén jubilál a Geeks.hu, már ami a CES-es tudósítások számát illeti. Szerkesztőségünk tizedik alkalommal látogat el Las Vegasba, hogy az évet meghatározó technológiákról, újdonságokról a helyszínről tudjunk beszámolni nektek. Érdemes lesz ezúttal is velünk tartani, mert a kiszivárgott információk alapján már most tudni lehet, hogy az idei kiállítás sem lesz unalmas. Kíváncsian várjuk többek között, hogy az LG (és a Panasonic) mellé csatlakoznak-e végre más gyártók is, lesz-e végre igazi verseny az OLED-tévék piacán. A legnagyobb esélyese annak van, hogy valamelyik kínai gyártó újít be, de ne zárjuk ki teljesen azért azt sem, hogy a Sony meglepi a közönséget. Ami még érdekes lehet, az az, hogy a Samsung mivel készül: az világos, hogy a világ legnagyobb tévégyártója nem fog hozni OLED-tévét, viszont az is biztos, hogy villantania kell valamit, ha nem szeretné, hogy az LG ellopja tőle a show-t.

A tévék piaci azonban csak egy terület, még ha kétségtelenül izgalmas is. Amikor elkezdtünk a CES-re járni, szinte minden a tévékről és a szórakoztatóelektronikáról szólt, az évek során ugyanakkor e terület mellé szépen felnőttek mások is: ma már az autók és az IoT éppen úgy szerves része a show-nak, a startup vállalkozások pedig külön csarnokot kaptak. Utóbbiak között magyar kiállítók is lesznek, természetesen hozzájuk is el fogunk látogatni, és megnézzük, hogy mivel készültek (egyébként a magyar kiállítókról már írtunk egy keveset, akit érdekel, hogy mire számíthat, az ide kattintson).

Habár öt évvel ezelőtt sokan azt jósolták, hogy az ilyesfajta kiállítások korszaka leáldozóban van, a CTA-t és az ipart erről elfelejtették tájékoztatni. Idén minden eddiginél nagyobb területen minden eddiginél több kiállító fog részt venni a Las Vegas-i CES-en, és szinte biztos, hogy a látogatók száma is rekordot fog dönteni. Az érdeklődés a cégek részéről akkor, hogy egy extra sajtónapot is be kellett iktatni, így a menet egy nappal korábban, már január 3-án indul,és egészen január 8-ig tart majd. A híreket ezúttal is a kiállítás blogjában lehet majd elérni; tartsatok velünk!

Címkék
Ez is érdekelhet
2019. május 28., 08:00
2018. október 16., 17:00
Hozzászólások