- 2017. január 5., 23:00
A ZenFone Zoom 2,36× optikai nagyítást kínál, amelynek lehetőségét két objektív teremti meg.

Az ASUS nem először próbálkozik olyan telefonnal, amelyiknek fényképezőgépe optikai nagyítást kínál, azonban a 2017-es modell lesz az első, amely igazán sikeres lehet. A Zenfone Zoom első verziója tavaly jelent meg, ám részben mérete, részben hardvere miatt (Intel chip volt a kütyüben) sok sikerre nem számíthatott. A mobil háromszoros optikai nagyítást kínált, de túlságosan vastag volt ahhoz, hogy labdába rúgjon egy olyan piacon, ahol minden arról szól, hogy ki tud vékonyabb telefont gyártani. Ilyen előzmények után érkeztünk el a 2017-es CES-re, amelyre az ASUS nagyon készült, a bejelentést megelőző hetekben több, a bemutatandó termékekkel foglalkozó videó is felkerült a gyártó Facebook oldalára.

Ebből már tudtuk, hogy jön az új ZenFone, amely végre olyan, amilyennek az előző modelleknek is lennie kellett volna. Kellett ehhez persze a piac is, mert az ASUS így tudta, hogy merre mozduljon: a nagyítást immáron nem zoom objektívvel, hanem két kamera beépítésével oldották meg a tajvani mérnökök. A nagy látószögű kamera 25, a zoom objektív pedig 59 mm-es látószöggel bír, így a zoom 2,36-szoros (és fix természetesen). Mindkét lencse mögött 12 MP-es Sony szenzor dolgozik, így a képminőséget illetően valószínűleg elégedettek leszünk majd, persze azért ehhez az is kell, hogy a szoftvert jól írja meg az ASUS. A fotók készítését optikai stabilizátor is segíti, aki pedig hajlandó bíbelődni az utólagos képkidolgozással, az RAW-ban is rögzíthet.

A telefon a kettős optikával rendelkező hátsó kamerát leszámítva teljesen átlagos képességekkel bír: 5,5 colos Full HD AMOLED-kijelző, Snapdragon 625-ös rendszerchip, Adreno 506-os GPU, 4 GB RAM és 32 GB-os belső tárhely került bele, az előlapi kamerával pedig 13 MP-es fotókat lőhetünk. A kijelző alapján sejthető, hogy a mobil nem apró, és ez tényleg így is van: 154×77×7,9 mm-es méretre és 170 grammos tömegre készüljön, aki szeretné majd megvásárolni az év első negyedében piacra kerülő telefont. A mobilban akár két SIM-et is használatunk, de a második SIM helyett microSD-t is behelyezhetünk. A rendelkezésre állási idővel valószínűleg nem lesz gond, az 5000 mAh-s teleppel a ZenFone Zoom szinte biztos, hogy két napi is kibírja majd.

Címkék
Hozzászólások