- 2017. január 7., 13:30
A vezeték nélküli kiegészítőiről híres Jabra egy okosóra prototípusát is elhozta a CES-re.

A RunIQ névre keresztelt szerkezet gyártásra kész, ha minden jól meg akkor februártól meg is lehet majd vásárolni, mégpedig 300 eurós áron. Első ránézésre az óra egy teljesen átlagos órának tűnik, bőr vagy műanyag szíjjal (amelyikkel kérjük) és kerek számlappal. Android Wear fut rajta, így tudását nem kell különösebben ecsetelni – főleg, hogy még nem is az Android Wear 2.0-val van dolgunk.

Az viszont mindenképpen különleges benne, hogy a szokásos egy helyett három gomb került a jobb oldalára. Ezek funkciója a sporthoz kapcsolódik: a felsővel közvetlenül a Jabra fitnesz alkalmazása indítható el, az alsót pedig a programon belül használhatjuk interakcióra – ha például köröket futunk, akkor a köridők elmentésére.

Természetesen mivel fitnesz kütyüről van szó, a pulzusmérő alaptartozék, és az óra a megtett lépéseket is tudja számolni. A hardver teljesen átlagos: kétmagos rendszerchipet és 4 GB-os belső tárhelyet kapunk. Sajnos a GPS kimaradt, így ha futásnál az útvonalat pontosan szeretnénk követni, akkor a telefonra mindenképpen szükségünk lesz. A mobilra a Jabra saját alkalmazását kell letölteni, az edzések nyomkövetéséhez pedig a Strava platformját használhatjuk (amibe közvetlenül a Jabra alkalmazásából tudunk bejelentkezni).

Címkék