- 2017. január 8., 11:00
Hamarosan a notebook tulajdonosoknak sem kell lemondania a többmonitoros környezetről.

Aki otthon két vagy több monitort használ, egy hordozható számítógép kijelzőjén nehezen fér el; de csak akkor, ha nem a Razer frissen megmutatott, háromkijelzős gépe előtt ül. Sajnos a vállalat egyelőre csak prototípust mutatott a Project Valerie néven futó koncepcióból, és nem is igazán lehet tudni, hogy mikor lesz megvásárolható termék belőle. Ez azonban ne zavarjon senkit, a CES-en hagyománya van annak, hogy adott esetben olyan termékeket is láthatunk, amelyek végül akár örökre eltűnnek a süllyesztőben.

Nem mernénk nagy összegben fogadni arra sem, hogy a Project Valerie más lesz. A gép három darab, 17,3 colos kijelzőjének mindegyike 4K felbontást nyújt, így összességében 11520×2160 pixellel gazdálkodhatunk. Noha a játékok számára egy hárommonitoros felállás kétségkívül optimális, notebook legyen a talpán, ami ennyi információt használható sebességgel képes kezelni. A gép egyébként támogatja az NVIDIA Surround View technológiát, vagyis a kijelzőt az operációs rendszer egyetlen nagy felületként is láthatja.

Ami a fizikai megvalósítást illeti, a második és harmadik kijelzőt a gép felnyitása után oldalra tudjuk kicsúsztatni, és kicsit magunk felé fordítani. Sejthető, hogy a különleges megoldásnak hála a gép kicsinek éppen nem mondható: vastagsága majd’ 4 cm, tömege pedig 5,5 kg. A Razer további specifikációkat nem közölt, és nincsen semmilyen információ várható árról és elérhetőségről sem, ami egy prototípusnál azért nem annyira meglepő.

Címkék