- 2017. január 9., 14:00
A rongyrázás nem áll távol a tech cégektől, de ez nem is baj, ha ilyen kütyük születnek belőle.

Lebegő hangszórót többször is láttunk már, azonban a korábbi megoldásokban mind közös volt, hogy valamilyen nevenincs kínai vagy tajvani gyártó fejlesztette őket. A nagy cégek egészen mostanáig kimaradtak az őrületből, az LG viszont elérkezettnek látta az időt arra, hogy ringbe szálljon. Ha nem is rögtön most, de valamikor a közeljövőben: a Levitating Portable Speaker néven futó csoda ugyanis, bár bemutatkozott a Las Vegas-i CES-en, egyelőre csak vitrin mögé dugva lehetett megnézni.

A szett két részből áll: egy állványból és magából a hangszóróból, amelyet az állvány lebegtet, elektromágnesek segítségével. Az állvány azonban nemcsak ezt az egyetlen feladatot végzi, hanem részt vesz a hangkeltésben is, mélynyomóként funkcionál. Nyilván összességében még így sem túl nagy a kütyü, így falat rengető basszust nem lehet tőle várni, de arra azért bőven van esély, hogy használható élményben legyen részünk. Elvégre a Bluetooth hangszórók minőségével mostanában nem szokott gond lenni, joggal feltételezhetjük, hogy most is ez lesz a helyzet – sajnos működés közben még nem lehetett kipróbálni a szerkezetet.

Formájából adódóan nem meglepő, hogy a hangszóró 360 fokban sugároz. Természetesen a hangszóró saját akkumulátorral rendelkezik, a bázisállomást viszont hálózati áramforrásra kell csatlakoztatni. Töltésenként 10 órányi használatra számíthatunk. A szett előnye, hogy a hangszóró önállóan is működik, és mivel vízálló, akár kültéren is használhatjuk. Az LG még ebben az évben szeretné forgalomba hozni a hangszórót, amelynek ára 200 dollár körül várható.

Címkék
Hozzászólások