- 2017. január 9., 11:00
A kínai gyártó még mindig nagyon fiatalnak számít, de már vannak saját ötletei. Ráadásul nem is rosszak.

A Xiaomi fejlődését nagyon jól mutatja, hogy a 2010-ben alapított gyártó máris hatalmas standdal képviseltette magát a CES-en – történetében egyébként először. A gyártó legnagyobb látványossága a Mi TV 4 volt, amely a világ egyik legvékonyabb tévéje, az LCD-k között pedig könnyen lehet, hogy a legvékonyabb is a maga 4,9 mm-es vastagságával.

Azt azért tegyük hozzá, hogy a tévé nem teljes szélességében ilyen karcsú, az elektronikát már egy méretesebb doboz tartalmazza. A hangrendszer teljesen különálló egység, de jár a tévéhez, és Dolby Atmos kompatibilis. A Xiaomi 49, 55 és 65 colos méretben dobja majd piacra a Mi TV 4-et.

A tévének a vékonysága mellett is vannak még érdekes tulajdonságai: okostévé rendszere például Android alapú. Viszont nem az Android TV-ről van szó, hanem egy saját változatról, ami a Patch Wall nevet kapta. Ami viszont még ennél is jobb, az az, hogy a kütyü moduláris: a panel, az elektronika és a hangrendszer egymástól függetlenül cserélhető, fejleszthető.

Abban mondjuk nem vagyunk biztosak, hogy a koncepció sikerre viszi majd, elvégre a Samsung egyszer már belebukott egy hasonló projektbe, az viszont a Xiaomi malmára hajthatja a vizet, hogy termékei rendszerint olcsók, ezért valószínűleg a modulok ára sem lesz túl vészes. Hogy el tudjuk helyezni, hogy mindez mit jelent: a 65 colos verzió ára 1500-2000 dollár közé várható.

Címkék