- 2016. május 11., 21:19
A gesztusvezérlés egy autóban különösen hasznos, hiszen nem kellenek hozzá gombok, nem terelődik el a figyelmünk.

A H.P.B. Optoelectronics nevű cég az autók infotainment rendszeréhez, vagyis a vezetést segítő (a vezetéshez közvetlenül nem kapcsolódó) valamint kényelmi funkciókat ellátó rendszereihez valamint a vezető telefonjának irányításához készült. Maga a kütyü egy kamerából és a hozzá kapcsolódó szoftverből áll, a telefonokkal pedig Bluetooth adapter biztosítja a kapcsolatot.

A platform összesen kilencféle parancsot tud felismerni: integetést, ujjforgatást mind a négy irányba, a kő-papír-olló mindhárom formátumát, az egyujjas mutatást és azt, amikor pisztolyt formázunk a kezünkkel. Ezeket a mozdulatokat bármihez hozzá lehet rendelni, a demóban azt néztük meg, hogyan történik egy telefonhívás fogadása, a hangerő állítása és a hívás befejezése. A rendszer profin működött, a pontossággal és a reakcióidővel sem volt probléma, viszont ennek ellenére a H.P.B Optoelectronics egyelőre nem talált olyan partnert, aki alkalmazná is az autójában azt; a tárgyalások viszont folynak, így ha minden igaz, akkor már ez az utolsó lépés sem fog magára sokat váratni.

A kütyü egyébként elég kicsi, 49×49×52 mm-es, és saját hangszóróval és USB csatlakozóval is rendelkezik, így beépítése még utólag sem jelenthet különösebb gondot.

Címkék