- 2011. június 4., 09:33
450 MB/s-ra gyorsította SSD-it a SanDisk. Notebook és tablet verzió is készül.

Tavaly a Computexen már beszélgettünk a vállalat képviselőivel arról, hogy az SSD piacon nem a végfelhasználóknak, hanem OEM gyártóknak szánt modellekkel szeretne hódítani a SanDisk.

A terv nem változott, csak éppen halasztódott kicsit, merthogy a tabletek várt boomja egyelőre elmaradt, az egyetlen, nagyon jól fogyó táblagépbe, az iPadba pedig nem a SanDisk szállítja a modult, hanem a Toshiba.

Az idei kiállítás minden bizonnyal kánaánnal felérő a gyártó számára, a bemutatott táblagépek száma százas nagyságrendű, van tehát kivel partneri megállapodást kötni. A SanDisk ráadásul nem is várja ölbe tett kézzel a megrendelőket, hanem aktívan fejleszt: a tavalyihoz képest kétszeresére növelte az olvasási és írási sebességeket, hogy az mSATA vagy mSATA mini interfésszel szerelt meghajtók még vonzóbbak legyenek. Az U100-as modell 450 MB/s-os olvasási és 340 MB/s-os írási sebesség mellett maximum 256 Gbájtos méretet kínál, ezt ultrakönnyű notebookokba szánja a gyártó. A táblagépekbe az i100 készül, ez a széria olvasási sebesség terén felveszi a versenyt az U100-as meghajtókkal, írásnál viszont „csak” 160 MB/s-ra képes – egy tabletbe persze ez is untig elég kell, hogy legyen. Az i100-as széria legnagyobb kapacitása 128 Gbájt.


A meghajtók OEM piacra készülnek, ezért árukról csak annyit sikerült megtudnunk, hogy „versenyképes” lesz. A tömegtermelést a harmadik negyedévben kezdi meg a SanDisk, így az első i100-as és U100-as SSD-t használó modellek már a karácsonyi szezonra megérkezhetnek.

Címkék