- 2011. június 4., 20:41
Öt nap, 125 ezer látogató és 1800 kiállító: az idei volt az eddigi legnagyobb Computex.

A TAITRA a hagyományoknak megfelelően ezúttal is tartott az utolsó napon sajtótájékoztatót, amelyen Jeremy Hong, a testület ügyvezetője értékelte az elmúlt öt nap eseményeit.

Meglátása szerint az elmúlt harminc Computex közül az idei volt a legkülönlegesebb és a legsikeresebb: öt nap alatt a szakma 125 ezer látogatója volt kíváncsi az 1800 kiállító termékeire. A Computex 2011 alatt a vállalatok rekordszámú, összesen 5300 standot béreltek. Hong elmondta, amit már mi is tudunk: az idei Computex főleg a táblagépekről, a 3D-ről és az okostelefonokról szólt, amellett nyilván, hogy a hagyományos IT termékekből, úgy, mint PC-kből, alaplapokból és videokártyákból is rengeteg típust mutattak be a kiállítók.

A sajtótájékoztató végén bepillantást kaptunk a jövő évi tervekről, amelynek legfontosabb mondandója az volt, hogy a Computex a jövő évtől sokkal látogatóbarátabb lesz; a kiállítást jövőre végre egy központi helyre költözteti a TAITRA! Ez nagyban megkönnyíti majd a mi munkánkat is, nem kell majd a csarnokok között – forgalomtól függően – 30-60 percet utaznunk. Három éven belül megépül a Nangang kiállítási csarnok mellett a második épület, ami még több kiállító fogadását teszi majd lehetővé, addig pedig ideiglenes létesítmény szolgálja majd a kiállítók és a látogatók kényelmét.

Ami a Geeks.hu-t illeti, részünkről (is) véget ért a Computex 2011, amelyről az eddigi legrészletesebb beszámolóval jelentkeztünk. Reméljük, hogy ezúttal is érdemes volt velünk tartani, bízunk benne, hogy a közel 90, a helyszínről készített post között mindenki talált számára érdekeset. Legközelebb az IFA 2011-ről lesz helyszíni tudósításunk, de tudjátok, már csak 360-at kell aludni, és újra itt a Computex. Jövőre is itt leszünk.

Címkék