- 2013. június 4., 18:27
Az Acer standján rengeteg újdonság volt, közülük az egyik legérdekesebbnek – külső alapján – az Orbe tűnt.

Az Acer standján rengeteg újdonság volt, közülük az egyik legérdekesebbnek – külső alapján – az Orbe tűnt.

A különféle online szolgáltatásoknak és a mindenhonnan elérhető tárhelyeknek köszönhetően a legfontosabb adatainkat szépen lassan a felhőbe költöztetjük, egyre többen pedig már azon kapják magukat, hogy nem elég a szolgáltatók által biztosított 5-25 GB-os ingyenesen elérhető keret. Bár az online szolgáltatások előfizetési díjért cserébe bővíthetők, ma már van más alternatíva is: az otthoni felhő. Egy ilyen „szolgáltatás” tulajdonképpen az Acer Orbe is, amely, ha szigorúan nézzük, akkor egy NAS, még, ha meglehetősen egyedi külsővel megáldott példány is – némi online szolgáltatással megspékelve. Ez utóbbi biztosítja azt a keretrendszert, amely lehetővé teszi, hogy az otthon tárolt fájlokat bárhol és bármilyen eszközről elérjük. Ha mindez ismerős, akkor az nem a véletlen műve, hasonló funkcióval (is) rendelkező terméken kínál már a Samsung, a Zyxel, a D-Link, a Synology és a Qnap is, hogy csak néhány nevet említsünk.

Az Acer Cloud rendszere a PC-k mellett az iOS-t illetve Android OS-t használó mobil eszközöket támogatja, ezekkel a kütyükkel mindig megnézhetjük az otthon tárolt fotókat, meghallgathatjuk az otthon tárolt zenéket és letölthetjük a dokumentumainkat is. Az Orbe részletes specifikációja egyelőre még nem ismert (azt például nem tudni, hogy az adatokat lehet-e majd az eszközök között szinkronizálni), az viszont már biztos, hogy a tárkapacitás 2 TB lesz, a gigabites LAN mellé pedig WiFi adapter is kerül, hogy otthon közvetlenül is hozzá lehessen férni az Orbe merevlemezén lévő adatokhoz.

Az Acer várható megjelenési dátummal és árral egyelőre nem szolgált, de tippünk az, hogy nem kell sokat várnunk a kütyüre.

Ez is érdekelhet
2023. október 2., 17:00