- 2014. június 3., 16:40
Az amerikai gyártó a Computexre időzítette új modelljei bejelentését: két 2-in-1 masina is érkezett.

Az amerikai gyártó a Computexre időzítette új modelljei bejelentését: két 2-in-1 masina is érkezett.

Mindkét gép az x360 nevet kapta, de az egyik a Pavilion, a másik pedig az Envy termékcsaládba került – utóbbi ennek megfelelően prémium kialakítást kapott, és valószínűleg ára is prémium lesz. A notebookokból úgy lesz táblagép, ha a kijelzőt teljesen, 360 fokban hátrahajtjuk – és ez meg is magyarázza a névválasztást. (A zsanérok viszont elég erősek ahhoz, hogy a kijelzőt bárhol megtartsák.)

A Pavilion termékcsaládba tartozó x360-as kijelzője13,3 colos. A gép AMD A6/A8/A10-es vagy Intel Core i3/i5 processzort, akár 8 GB memóriát és 1 TB-os HDD-t is kaphat, így olcsó és gyors verziót is rendelhetünk belőle. A Pavilion x360 forgalmazása júliusban kezdődik majd, először az AMD-s modellek, röviddel utána pedig az Intel processzoros gépek is rendelhetők lesznek, 600 dolláros induló ártól.

Az Envy x360-as nagyobb, 15,6 colos kijelzőt kapott, és ebbe a gépbe csak Intel processzort kérhetünk – viszont választhatjuk a legnagyobb teljesítménnyel rendelkező Core i7-es modelleket is. A HP valamiért jó ötletnek gondolta, hogy az 1 TB-os HDD mellé optikai meghajtót is ad – valószínűleg az üzleti szegmensben ez egyes esetekben még mindig fontos szempont. A prémium kialakítás mellett meg kell még említenünk, hogy a gépre hatalmas egérpad került, amely természetesen a Windows 8.1 gesztusait is támogatja. Azt egyelőre nem tudni, hogy ennek a gépnek mikor kezdődik a forgalmazása, és a HP árakat sem közölt hozzá.

Címkék