- 2015. június 3., 15:14
Kicsi és gyors, és még többet tárol: a SanDisk Ultra Fit USB 3.0 tárolója már 128 GB kapacitású.

Ugyan léteznek igazán apró, kártya vékonyságú pendrive-ok is, a Sandisk az első olyan gyártó, amely USB 3.0 csatolóval ellátott apró meghajtójába 128 GB kapacitású flash memóriát zsúfolt. Az adattároló klasszikus USB csatlakozót használ, ezért nagyobb, mint a nyílásba simán csak becsúsztatható egységek, de megbízhatóbb is azoknál: nem lesznek vele kontakthibák, az teljesen biztos.

Az eszköz persze még így is mini: alig nagyobb magánál a csatlakozónál, csupán egy esztétikus műanyag fedél került rá, hogy azért valahogyan el lehessen távolítani – de akár állandó jelleggel is a foglalatban hagyhatjuk, zavarni nem fog. Ez a tulajdonsága ideálissá teszi a 128 GB-os SSD-vel szerelt notebookok kapacitásának növelésére, feltéve, hogy egy USB portot be tudunk áldozni viszonylag állandó jelleggel. Külsőre egyébként a stick pontosan olyan, mint a ma kapható 32 és 64 GB-os változatok.

Kapacitása 16 óra Full HD film tárolására elég, olvasási sebessége pedig 130 MB/s, ami közepesen jónak mondható. Ajánlott ára 119 dollár (33 500 Ft) lesz.

Címkék