- 2015. június 5., 13:40
Az ODiN egér helyett, bármilyen felületen úgy használható, mint egy igazi tapipad. Hordozható, kényelmes.

Már régóta létezik az asztalra vetített virtuális billentyűzet, amelyet okostelefonnal együtt is lehet használni, ezért igazán nem volt meglepő, hogy a hasonló elven működő egér, helyesebben tapipad, is megjelenjen. A Serafim által tervezett ODiN ugyan nem computexes bejelentés (pár hónapos a kütyü), de a gyártó elhozta a készüléket, mivel a kereskedelmi forgalmazása hamarosan, a jövő hónapban indulhat – ára pedig 70 dollár körül várható. Az ODiN nagyjából akkora, mint egy kicsi, notebookhoz készült egér (5x4 cm). Háromgombos, amelyek közül a középső háromszög programozható. Kattintani, húzni, görgetni és nagyítani egyaránt lehet vele (kétujjas gesztusokkal), de később, firmware frissítéssel, ennél többre is képes lehet a Transformers robotfejére hasonlító kütyü.

A készítők szerint a vetítés a felhasználók csuklóízületeit is kíméli, a letapogatás sebessége pedig olyan gyors, hogy játékok alatt is használható. A Kickstarter projektet támogatók 49, a többiek 56 dollárért (kedvezmények nélkül) szerezhetik be a háromféle színben (fekete, ezüst, zöld) kínált vetítős egeret.

A gyártó szerint az, hogy egy adott felületen működik-e készülék, az elsősorban nem az anyagtól, hanem attól függ, hogy a felület mennyire sima – ennek azonban ellentmond, hogy a telefon kijelzőjére vetített felületen nem tudtuk használni. A kurzor mozgatásának precizitásával viszont nem volt gondunk, és a beviteli eszköz még ahhoz is remekül igazodott, hogy az ujjunkat gyorsan vagy lassan mozgattuk – és ennek megfelelően a mutató a kijelzőn egységnyi mozgatással messzebbre tudott eljutni.

Címkék