- 2011. szeptember 2., 12:05
Szeptembertől idehaza is kaphatók lesznek a legújabb Roomba modellek.

Alig három hét múlva, a szeptember 19-én kezdődő héten indul Európában, így Magyarországon is az iRobot 6. generációs robotjainak forgalmazása. Európában egyelőre az iRobot Roomba 770 és 780 jelű modellek lesznek kaphatók, a legkisebb modellszámú Roomba 760-ast nem forgalmazzák.

Ahogy arról a januári CES alkalmával is beszámoltunk, az új robotok kívülről főleg a modernebbre szabott dizájnban és a puha műanyaggal ellátott ütközőkben térnek el a korábbi Roomba modellektől. Az újítások többsége a burkolaton belül keresendő.

iRobot Roomba 770iRobot Roomba 770

A 700-as sorozatú Roomba modellek mindegyike HEPA szűrőt kapott, így javítva a környezetbe visszajutó levegő tisztaságát. A megújult energiakezelési rendszernek hála az akkumulátorok élettartama 50%-kal megnőtt, így egy szett akkumulátorral több száz alkalommal lehet kitakarítani. A továbbfejlesztett iAdapt technológia másodpercenként 64 alkalommal értékeli ki a szenzorokból érkező jeleket, és a mérlegelés eredményétől függően választja ki a 40 lehetséges művelet valamelyikét. Ennek köszönhetően az iRobot Roomba modellek szűk helyre is beférnek, illetve onnan könnyen ki is találnak.

iRobot Roomba 780iRobot Roomba 780

Az iRobot Roomba Magyarországon is bevezetésre kerülő két komolyabb modelljében a kosz felismerést az új Dirt Detect 2 szenzor biztosítja. Piszkosabb terület érzékelésekor a robot előre-hátra mozogva próbálja összeszedni a piszkot és az apró szemetet. Az apró szemű piszkot (por, homok) egy akusztikus szenzor, míg a nagyobb szemű hulladékot (pl. pattogatott kukorica) egy optikai szenzor figyeli. A szintén új AeroVac 2 portartály optimalizált teljesítményű szívóhatásának köszönhetően a keféről több hajszálat tud begyűjteni.

Az iRobot Roomba 770 és iRobot Roomba 780 modellek a következő jellemzőkben térnek csak el:

  • Dizájn: csupa fekete (Roomba 770), szürke-fekete kombináció (Roomba 780)
  • Kezelőfelület: hagyományos gombok (Roomba 770), érintésérzékeny felület (Roomba 780)
  • Extra kellékek: kefék, hengerek és szűrők (csak Roomba 780)
  • Virtuális fal: csak fal (Roomba 770), fal és világítótorony (csak Roobma 780)

Az új modellek nem a már meglévők leváltásaként, hanem a termékvonal bővítéseként érkeznek, áruk 140 ezer és 170 ezer forint között várható.

Címkék