- 2011. szeptember 4., 17:53
Már a Twitterre, az Expediára és a TripAdvisorra is tudnak csatlakozni a TomTom új PNA-i.

A navigációs készülékeket és szoftvereket gyártó TomTom mindent elkövet, hogy az okostelefonok hódítása ellenére is piacon tartsa PNA-it. Ennek egyik érdekes következménye, hogy készülékeibe egyre több, az okostelefonokról ismerős funkciót integrál. Ilyen például a legújabb, egyelőre csak Németországban, az USA-ban és Új Zélandon megjelenő GO Live 1015 nevű PND-ben található Twitter-szolgáltatás.

Ez alapvetően arra való, hogy érkezésünkről a Twitteren keresztül automatikusan tudósítsa ismerőseinket – és persze mindenki mást, aki úgy döntött, hogy követ minket. Az ötlet érdekes, az viszont biztos, hogy a bűnözőknek is remek információforrást nyújthanak majd ezek az üzenetek, amelyekből villámgyorsan kiderül, hogy a megfigyelt lakás tulajdonosa mikor van úton és mikor érkezik meg egy távol lévő célponthoz.

A felesleges tweetek számát növelő funkciónál jóval értelmesebbnek találtuk azokat, amelyek valamilyen módon a netes utazási oldalakhoz (TripAdvisor, Yelp, Expedia, stb.) kapcsolódnak. Ezek segítésével lehetőség van például úgy keresni szállót a célállomás környékén, hogy rögtön látjuk annak értékelését is, sőt, szobát is foglalhatunk, ha úgy tetszik.

Címkék