- 2011. szeptember 6., 14:05
A kijelző a legjobb minőségű 3D képet adja szemüveg nélkül, de nem mondják meg, hogyan működik.

A kijelző a legjobb minőségű 3D képet adja szemüveg nélkül, de nem mondják meg, hogyan működik.

Tévéről talán túlzás beszélni, mert a virtuális hologramos kijelző csak speciális környezetben működik (sötétben, és egy meglehetősen mély nyílásban), otthonokban pedig még legalább évekig nem fog feltűnni, azonban a szemüveg nélkül nézhető 3D kép kiváló minőségű, remek térbeli érzetet ad és állítólag nincsenek mellékhatásai. Ezt idő hiányában nem tudtuk ellenőrizni, azonban a látottak nagyon meggyőzőek – csak az a kár, hogy as TCL standján egyáltalán nem voltak közlékenyek, és sem a működési elvről sem a technikai specifikációkról nem sikerült érdemleges infót megtudnunk.

Így csak találgatni tudjuk, hogy a prototípus (amiből több nemzetközi repülőtéren is elhelyeztek már demó példányt) hogyan működik. A TCL a 2010-es CES-en már mutatott be szemüveg nélküli tévét, ami lentikuláris elven, parányi lencsékkel és projektorokkal működött, tulajdonképpen automatikus arckövető funkcióval. Valószínűleg ez a kijelző is ezt a megoldást használja, feltételezésünket pedig az is erősíti, hogy panelt a mély elhelyezkedése miatt nem lehet sem túlzottan oldalról, sem túlzottan felülről nézni: az ilyen rendeszerek ugyanis oldalról teljesen széteső képet produkálnak. Piacra kerülséi időpontról egyelőre nincsen szó, már csak azért sem, mert az itt látott jó képminőséget egyelőre csak kis méretben és a fenti sepciális körülmények mellett lehet biztosítani.

Erről a technológiáról korábban már részletesebben írtunk, cikkünk itt olvasható. A berlini események fényében nem jó jel a TCL számára, hogy az Apple már levédette ezt az eljárást...

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. június 5., 17:00
2019. október 28., 08:00
2019. október 28., 03:00
2019. augusztus 15., 08:00