- 2012. augusztus 30., 15:35
A HP a felső szegmensbe pozícionálja az Envy X2 nevű gépet, megmutatná a Microsoftnak, hogy tud tabletet gyártani.

A HP a felső szegmensbe pozícionálja az Envy X2 nevű gépet, megmutatná a Microsoftnak, hogy tud tabletet gyártani.

A Microsoft nagy valószínűség szerint nem kis részben azért döntött saját tablet kiadása mellett, mert korábban nem sikerült ütős hardvert összerakni a HP-vel. Ez a tény, illetve az emiatt elszenvedett presztízsveszteség is dolgozhatott a HP mérnökeiben, amikor az Envy x2-t tervezték. Bár Atom processzort használ, a gépet a HP a felső szegmensbe pozícionálja, legalábbis erre utal, hogy a mérnökök alumínium készülékházat használtak, de a prémium érzetet erősíti a 400 cd/m² fényerejű IPS panel, az NFC-chip illetve az a tény is, hogy a gép mellé stylust is kapunk.

Ami a gép kialakítását illeti, a HP a bevált receptnél maradt: a 11 colos tablet önállóan is működőképes, a billentyűzet funkciókat pedig a dokkoló biztosítja. Csak maga a slate 8,5 mm vastag, tömege pedig 720 gramm, ami a fémborítást is figyelembe véve egyáltalán nem sok. Igaz, ehhez a dokkoló még további 765 grammot ad, így a HP Envy x2 netbookként használva azért nem tartozik a legkönnyebbek közé. A gép további specifikációja USB portokat, HDMI kimenetet, SD-kártyafoglalatot és 64 Gbájtos SSD-t tartalmaz, fotókat pedig a 8 Mpixeles kamera segítségével tudunk.

A HP a piaci forgalmazás részleteit egyelőre nem közölte, így nem lehet tudni, hogy az Envy x2-t mikor, hol és mennyiért lehet majd megvásárolni – azonban valószínűleg a hibrid a fontosabb piacokon a Windows 8 megjelenésével egy időben elérhető lesz.