- 2012. szeptember 2., 14:10
Nem túl gyors, és nem is elég olcsó a Huawei táblagépe – kérdés, hogy lesz-e piac, ahol népszerű lehet.

Nem túl gyors, és nem is elég olcsó a Huawei táblagépe – kérdés, hogy lesz-e piac, ahol népszerű lehet.

Ahogyan arra a neve is utal, a Huawei MediaPad 7 Lite a belépő szinten próbál szerencsét, ára is ennek megfelelően alakul: a kínai gyártó piactól (és típustól) függően 230-250 eurót kér majd érte. A Nexus 7 200 dolláros árának ismeretében ez elég soknak tűnik, főleg úgy, hogy várhatóan a Windows RT-re épülő modellek sem lesznek ennél sokkal drágábbak – ráadásul mind a Google tabletje, mint a Windows RT-s gépek hardveresen sokkal erősebbek (lesznek).

Ha szigorúan csak az árat nézzük, és azt, hogy fél-egy éve mennyibe került egy tablet, akkor a MediaPad 7 Lite összeszerelésével azért nem lehet különösebb problémánk, hardvere viszont így sem tűnik valami erősnek: 1,2 GHz-es, de csak egymagos processzor került bele és kijelzője is csak 1024×600 pixeles, ami azt jelenti, hogy már a 720p-s videókat sem nézhetjük meg natív felbontásban, az összetettebb weboldalaknál pedig akadozásokra is számítani kell (főleg nagyítás-kicsinyítés esetén). A tableten egyébként az Android 4.0.3 fut, elfogadható, de semmiképpen sem villámgyors sebességgel.

A belső memória 8 Gbájt, a fényképező pedig 3,2 Mpixeles, mindkét paraméter esetben el tudtunk volna képzelni nagyobb számot. Ami pozitívum, az az, hogy az árba viszont a 3G adapter is belefért – ez nem mondható el sem a Nexus 7-ről sem a Microsoft októberben megjelenő Surface táblagépéről sem, tehát van azért, amiben a Huawei tabletje a jobb.

A hazai megjelenésről egyelőre még nincsenek információink, Németországban viszont várhatóan október folyamán kerül a boltokba a MediaPad 7 Lite. Sok esélyt azonban csak olyan piacokon adunk neki, ahol a nagy gyártók 200 dollár körüli gépei nem, vagy csak később lesznek elérhetőek.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00