- 2012. szeptember 5., 12:43
Az LG UHD tévéjét is megnéztük – a korai gyártó annyival mindenképpen előrébb jár, hogy terméke már kapható.

Az LG 84 colos UHD tévéjét is megnéztük – a korai gyártó annyival mindenképpen előrébb jár, hogy terméke már kapható.

Az IFA egyik kedvelt témája volt az UHD felbontás; Berlinben több olyan gyártó is volt, aki 84 colos, 3840×2160 pixeles tévét demózott. Közülük az LG mindenképpen kiemelkedik, egyrészt azért, meg valószínűleg vetélytársainak, így a Sonynak és a Toshibának is az LG Display szállítja a panelt, másrészt pedig, és talán ez a fontosabb, az LG óriása Koreában már meg is vásárolható. Persze kell hozzá vagy 5 millió forintnak megfelelő KRW (lehet, hogy jobban járunk, ha kicsit várunk, és inkább két 55 colos OLED-et veszünk ugyanennyiért?). Viszont szerencsére nem kell a tévéért mindenképpen Koreába elmenni, a jövő hónaptól ugyanis elvileg a nagyobb európai piacokon is meg lehet majd a 84LM9600-at vásárolni – egyelőre még ismeretlen áron, de az biztos, hogy sem sokkal olcsóbb, sem sokkal drágább nem lesz a behemót kontinensünkön sem. Az egyébként, hogy a tévé már megvásárolható, a dizájnon is látszik: az LG kijelzője messze a legelegánsabb.

A lenyűgöző látvány egy ekkora és ilyen felbontású tévé esetében már alap, nem akarjuk a tévét nagyon túlfényezni, mert felesleges, ráadásul sem papíron sem fotón nem adható át az az élmény, amit 213 cm és 8 millió pixel adni tud. A tévé 3D-s; értelemszerűen a térbeli képek megjelenítése is kiváló, és végre az LG is Full HD-ben tudja megjeleníteni a 3D Blu-ray lemezek képét, ami a 84 colos képátlóval szintén elég meggyőző tud lenni; a tévé 3D-ben polarizációs elven működik, így a felbontás feleződik, de még így is kétszer annyi képpont áll rendelkezésre szemenként, mint amennyi a Full HD részletességhez szükséges.

Arra viszont kíváncsiak leszünk, hogy az LG mennyi tévét fog majd tudni értékesíteni: nemcsak az ár, hanem a hatalmas méret is kezelhetetlennek tűnik egy átlagos lakásban – viszont jövőre talán kisebb (40-60 colos) méretben is megjelenhetnek a 4K×2K-s tévék, ami a passzív 3D-nek újabb nagy lökést adhat.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
2019. október 28., 08:00