- 2014. szeptember 4., 19:56
Újabb három táblagéppel bővíti portfólióját az Acer; egyaránt kapunk windowsos és androidos változatokat is.

Újabb három táblagéppel bővíti portfólióját az Acer; egyaránt kapunk windowsos és androidos változatokat is.

Az olcsó windowsos táblagépekre szánt Windows 8.1 with Bing operációs rendszer és az MS Office 365 Personal kezd egyre népszerűbb lenni a gyártóknál, és most az Acer is ezzel az OS-sel illetve irodai csomaggal szerelte fel az Iconia Tab 8 W és Iconia Tab 10 táblagépeit. Előbbi 370 gramm, 9,75 mm vastag, és 7 mm-es kerettel rendelkezik. 8 colos IPS kijelzője 1280×800 felbontású, processzora pedig Intel Atom Z3735G. Készenléti ideje 8 óra, ami egész jó egy ekkora, Windowst futtató géphez képest.

A nagyobb, 10,1 colos képátlóval rendelkező Iconia Tab 10 Zero Air Gap technológiájú IPS kijelzőt kapott (nincsen légrés a panel és az érintőpanel között), ráadásul az Anti-Fingerprint Coating bevonat miatt ujjlenyomataink sem fognak látszani a Gorilla Glass üvegen. A „moziélményt” sztereo hangszórók biztosítják, a Dolby Digital Plus hangrendszerrel fejhallgatóval pedig akár 5.1-es virtuális hangzást is kaphatunk. Ha a tablet képét tévén szeretnénk nézni, akkor a MicroHDMI portot hívhatjuk segítségül.

Az Iconia One 8 táblagép is négymagos Atom processzort kapott. Szintén vékony (8,5 mm-es) és könnyű (340 gramm-os) géppel van dolgunk, amelynek 8 colos kijelzője 1280×800 pixeles és szintén Zero Air Gap megoldással készült. A kijelző IPS, és megkapta az ujjnyomok elleni bevonatot is. Amivel viszont kilóg a sorból, az az operációs rendszere: rajta ugyanis az Android 4.4 KitKat fut.

Címkék