- 2014. szeptember 8., 16:00
A termékek többségét a Hama pár hete már bejelentette, de megnézni első ízben szinten mindent az IFA-n lehetett.

A termékek többségét a Hama pár hete már bejelentette, de megnézni első ízben szinten mindent az IFA-n lehetett.

Hama 40987 “Twin” Bluetooth Audio Transmitter

A termékpalettán feltűnt egy olyan adapter, amelynek segítségével bármilyen tévé hangját továbbíthatjuk bluetoothos fülhallgató felé – egyszerre akár kettő felé is. Sőt, mivel az adapter bemenete egy teljesen hétköznapi jack dugasz, akár egy hifi vagy a számítógép hangját is továbbíthatjuk vezeték nélkül. A „Twin” Bluetooth Audio Transmitter minden olyan kütyüvel párosítható, amely legalább a Bluetooth 3.0 szabványt ismeri, a jó hangminőségről pedig az apt-X technológia gondoskodik. Ajánlott ára 50 euró.

Hama 82310 Wireless Screen-Share adapter

Még mindig a vezeték nélküli összeköttetésnél és a tévéknél maradva, nemcsak a hang, hanem a kép átvitelére alkalmas stickje is van a Hamának. A HDMI portba helyezhető apróság a WiDi szabványt használja, így segítségével csak a tévét tudjuk kompatibilissé tenni, arra továbbra is szükség van, hogy az okostelefon támogassa a szabványt (a felső- és csúcskategóriában ez azonban már az alapfelszereltség részét képezi). A stickkel a telefon képét egyszerűen tükrözhetjük, így a családi fotók nézegetése sokkal nagyobb élmény lehet, mintha csak a mobil kijelzőjét ülnénk körbe. A kép természetesen 1080p-s, és optimális környezetben akár még mozgóképet is átvihetünk – és nagy az esély az optimális környezetre, mert a stick mellé egy, a vétel minőségét javító külső antenna is jár. Ára 50 euró.


Hama 123567 dokkoló telefonhoz, táblagéphez, e-book olvasóhoz

Bár a piacon rengeteg hasonló állványt kapni, ezek nagy része vagy direkt egy típusú készülékhez használható, vagy nem alkalmas arra, hogy tölteni is lehessen a rá helyezett mobil eszközt. Olyan termék, amely egyszerre több mobil készülék töltésére is használható, alig van: ezek egyike viszont a Hama 123567-es számú, új dokkolója. Az állvány érdekessége abban rejlik, hogy az alján lévő töltő fejet cserélgetni lehet, így a bölcső Apple termékek és microUSB-vel ellátott táblagépek, e-bookok töltésére egyaránt alkalmas. (Kapunk adaptert előre és hátrafelé néző microUSB csatlakozóhoz is.) Persze egyszerre csak egy kütyü töltésére van lehetőség, az adapter cserélgetése viszont cseppet sem bonyolult, pár másodperc alatt elvégezhető. A bölcső ajánlott ára 40 euró.


Internetes és DAB/DAB+ rádiók

Habár Magyarországon a digitális rádiózás még gyerekcipőben jár, van a világnak olyan része, ahol az ilyen szolgáltatások népszerűek. A trendeket a Hama is követi, ugyanis az IFA-n három új termék is bemutatkozott (valójában az IFA előtti napokban). Közülük a legnagyobb tudású a DIR3100, amely DAB+ és analóg rádióadások vételére valamint internetes rádióadásokhoz (pl. Spotify) is használható. 2,8 colos színes kijelzője is van, UPnP/DLNA segítségével pedig az otthoni hálózaton lévő kiszolgálókhoz is egyszerűen tud kapcsolódni. A Hama ráadásul egy okostelefonos alkalmazást is készített a rádióhoz, amellyel az irányítása válik kényelmesebbé.

A DIR1600 az internetes forrásokhoz nem „ért”, viszont került bele Bluetooth adapter, hogy okostelefonokhoz vagy tabletekhez közvetlenül is tudjon csatlakozni. A legkisebb változat a DIR110 nevet kapta, ebből viszont éppen, hogy az internet streamingen kívül hiányoznak a dolgok, így ezt a modellt azoknak ajánljuk, akik rádiót csak az internetről szoktak hallgatni – a Spotify támogatás esetében is adott.

Ezekhez a termékekhez kapcsolódik a Thomson-féle DAB/DAB+ Radio Indoor Antenna (ANT1403), amelynek funkciója a névből kiderül, az viszont nem, hogy a termék a dizájn vonalat erősíti. Kifejezetten azért alkotta meg a Thomson, hogy akár a nappaliban is lehessen használni anélkül, hogy elcsúfítanánk ezzel a szobát. Emellett persze a nyereség sem rossz, 32 dB.

Kifordítható tokok táblagéphez

A mobil készülékeket védő tokok egyre többet tudnak: a Hama egy sor (összesen kilenc) olyan tokot mutatott be, amelyekkel iPadok és más táblegépek „csomagolhatók be”. A tokok érdekessége, hogy állványként is funkcionálnak, valamint teljesen kifordíthatók, így akár kétféle színben is használhatjuk őket. A rendelkezésre álló variációk: piros/szürke, kék/zöld, lila/zöld, fekete/zöld, piros/fehér, kék/sárga. A tokok ára 20 eurótól indul.

Új uRage preifériák

A forgalmazó játékosoknak szánt termékvonala is bővült, mégpedig egy egérrel, egy billentyűzettel és egy felragasztható fóliával. Az MMORPG egér a profik igényeit is kielégítő 4000 DPI-s maximális felbontással és 1000 Hz-es frissítéssel valamint változtatható tömeggel rendelkezik, gombjaihoz pedig összességében nem kevesebb, mint 18 funkciót lehet hozzárendelni. A uRage Illuminated Keyboard billentyűzet érdekessége, ahogyan az nevéből is kiderül, a háttérvilágítás, amelynek fénye kék, piros és lila is lehet – a technológia paraméterek pedig igazodnak a márka korábbi billentyűzeteihez, így 1000 Hz-es frissítést és anti-ghosting technológiát is kapunk. A termékpalettát az FPS booster fólia teszi teljessé, amely 14, monitorra felragasztható, és később nyom nélkül eltávolítható jelet tartalmaz, amelyekkel könnyebben tájékozódhatunk az egyes játékokban.