- 2015. szeptember 4., 17:47
A kerek számlapos őrületet elindító Motorola Moto 360 ráncfelvarráson esett át.

Az apró módosításoknak hála lett külön női és férfi verzió, és készült egy igazán sportos modell is.
Jelenleg a piacon a Motorola és az LG okosórái kerekek, hozzájuk csatlakozik hamarosan a Huawei és a Samsung is. A Motorola az első olyan cég volt, amely kerek számlapot alkalmazott; és sokak szerint az akkor megálmodott dizájn azóta is a legszebb a piacon lévő, és hamarosan piacra kerülő készülékek között.

Márpedig ha ez így van, akkor a ráncfelvarrott modellekre is érvényes lesz ez a megállapítás, mivel külsőre az új modellek (legalábbis közülük kettő variáns) nem változtak. A fedlap acél, a kijelzőt pedig Gorilla Glass védi – a szerkezetet ráadásul úgy pakolták össze a mérnökök, hogy az IP67-es szabvány szerinti vízállóság biztosított legyen. A gyári szíj cserélhető, mivel a férfi modell 22 mm-es, a női verzió pedig 16 mm-es fülmérettel rendelkezik.

A Moto 360 férfi és női változata 1,56 illetve 1,37 colos (46 illetve 42 mm-es) kijelzővel készül, mindkét panel felbontása 360×330 pixel. A számítási feladatokat Qualcomm Snapdraon 400-as SoC végzi, a chipnek ebben 512 MB memória segít. Az Android Wear a 4 GB-os háttértárra kerül. A nagyobb órában 400, a kisebb verzióban 300 mAh-s akkumulátor van, a szenzorok között pedig pulzusmérőt, gyorsulásmérőt és fénymérőt is találunk.

A Sport verzió különlegessége a GPS (lesz, ha elkészül a prototípus, egyelőre csak egy makettet mutogatott a Lenovo), amely révén az óra telefon nélkül is képes rögzíteni azt, hogy éppen merre járunk, de említésre méltó még az AnyLight elnevezésű kijelzője is, amely a nappali láthatóságot hivatott elősegíteni.

Címkék
Hozzászólások