- 2015. szeptember 5., 09:38
A Satellite Radius 12 UHD kijelzőt kapott, amelynek kalibrált színeit a Technicolor minősítette.

A Satellite Radius 12 opcionális extraként kapta meg a 12,5 colos (31,75 cm), 4K felbontású kijelzőt. A magas felbontás előnye a még tökéletesebb kép, amelyet a gyárilag kalibrált, Technicolor által minősített színek még szebbé tesznek. A gépekhez mellékelt Toshiba Chroma Tune szoftverrel az adott felhasználáshoz a legalkalmasabb színteret lehet kiválasztani – ez egyébként a Full HD kijelzős modellekkel is elérhető.

Az IPS panelek fényereje 400 NIT, így kültéren is jól olvashatók, üvegük pedig a Corning Gorilla Glass NBT réteggel van ellátva. A kiváló kép mellé hasonló minőségű hang is dukál, a Harman Kardon hangszórói DTS Studio Sound technológiát hasznának, a Bluetooth Link segítségével pedig más gépekről, mobilról és tabletről játszhatunk le zenét a laptop hangszóróin.

Ahogyan a Toshiba más modelljei is, ez is megkapta a hatodik generációs Intel processzorokat, a Core i7 mellett pedig akár 512 GB kapacitású SSD-t és 8 GB memóriát is kérhetünk. A Windows 10-et futtató gépen kettő darab USB 3.1 port áll rendelkezésre Type-C csatlakozóval, a WiFi adapter pedig az Intel által készített AC szabványú, kétsávos (Dual Band) típus. A gép az Intel Wireless Display (WiDi) szabványt is ismeri.

A Windows 10 extrái is elsőként érhetők el ebben az Európának szánt Toshiba modellen, a Continuum aszerint vált a feladatok között, hogy a gépet desktop vagy tablet módban használjuk. A Windows Hello a beépített HD webkamerát használja, a Cortana pedig a billentyűzeten lévő dedikált gombbal hívható, és a zajszűrő rendszernek köszönhetően nagyobb távolságból is használható. A 15,4 milliméter vastag és 1,32 kg tömegű gép üzemideje akár 8 óra is lehet (az UHD modellnél 6 óra), a teljesen kihajtható kijelzőjével pedig öt különböző üzemmódban (laptop, tablet, sátor, prezentáció és előadás) használhatjuk.

Címkék