- 2015. szeptember 6., 20:15
Az OLED vékony, ami többek között azért is jó, mert kettő panel egymás mellett még mindig nem lesz vastag.

Időről időre születnek olyan technológiai újítások, amelyek műszaki értelemben véve nagy teljesítményt jelentenek, hasznosságuk azonban vitatható; ezúttal az LG-nek sikerült beletenyerelnie a tutiba. A vállalt mérnökei ugyanis bemutattak két olyan videofalat, amely kétoldalas OLED-tévékből áll. Az egyelőre még csak prototípusként létező újdonságok elkészítését az tette lehetővé, hogy az OLED még duplázva sem vastag – annyi csalás tehát van a dologban, hogy valójában nem egyetlen panelről van szó, hanem kettőről, amelyeket egyszerűen csak összeragasztottak.

Az LG egyik prototípusa egy 111 colos monstrum, amely a fent részletezett megoldással készült és 65 colos panelből tartalmaz három darabot egymás mellé állítva – és, ha már lúd, legyen kövér alapon, meghajlítva. A másik variáns a 111 colos verzió mellett egészen unalmasnak mondható, hiszen egyetlenegy 55 colos (és egyébként 5,3 mm vastag), de szintén két oldalas panelről van szó csupán.

Az LG termékei egyelőre ugyan nem kerültek még forgalomba, de véleményünk szerint nem kérdés, hogy lenne rájuk kereslet – bizonyos területeken . A digital signage területén rengeteg olyan helyzetet lehet felsorolni, ahol az ilyesfajta kettősségből előnyt lehet kovácsolni: gondoljunk csak a repülőtereken vagy más, forgalmas helyen, esetleg az üzletek kirakataiban elhelyezett hirdetőtáblákra.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. március 27., 08:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
Hozzászólások