- 2015. szeptember 7., 15:03
A Philips Hue izzók mintájára elkészített első generáció nem volt éppen sikeres, a Plus verzió már az lehet.

A Philips egyre több terméket okosít fel, a Hue változtatható színű LED-es égő után a vállalat mérnökei készítettek egy LED-es égősort is. Ez azonban nem volt teljesen jól használható, legalábbis a vásárlók igényeinek nem felelt meg. Egyrészt azért, mert legfeljebb 2 méteres hosszúságban lehetett megvásárolni, másrészt pedig azért, mert a fehér szín megjelenítése nem ment neki – így pedig csak hangulatvilágításra volt alkalmas, arra már nem, hogy a konyhai vagy szobai megvilágítás feladatát teljesen átvegye.

A második verzió a nem túl kreatív Philips Hue Lightstip Plus nevet kapta (mi lesz, ha jövőre is új verzió jelenik majd meg belőle?), és az előd fent megnevezett két hibáját szépen ki is javította vele a holland vállalat. A hosszúsággal kapcsolatos problémára a 2 méteres alapmodellhez csatlakoztatható 1 méteres kiegészítők jelentik a megoldást, amelyekből akár nyolcat is egymás után köthetünk (így a teljes hossz akár 10 méteres lehet), míg a fehér fényt extra LED-ek biztosítják. A fehér fény színhőmérséklete ráadásul most már állítható is, 2000 és 6400 kelvin között, ám ennél is sokkal fontosabb, hogy az extra LED-eknek hála a maximális fényerő drámai mértékben, majd’ tizennégyszeresére nőtt; 120-ról 1600 lumenre, ami már simán összemérhető egy 25-28 watt fogyasztású LED-es izzó vagy az EU-ban már nem forgalmazott, 100 wattos klasszikus izzó által kibocsátott fénymennyiséggell.

A Philips a Hue Lightstrip Plust októberből forgalmazza majd, az alapcsomag (2 méteres egység plusz adapter) ára 30 ezer forint körül lesz, a bővítéshez szükséges 1 méteres darabokat pedig 9 ezer forintért lehet majd megvásárolni.

Címkék